Σε χθεσινή του συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε την Σουηδία να εγκρίνει το σχέδιο του αγωγού Nord Stream, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του. Επίσης, ευχαρίστησε την Φινλανδία για την δική της έγκριση στο σχέδιο του αγωγού που θα περνάει κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα και θα παραδίδει στη Γερμανία απευθείας ρωσικό φυσικό αέριο
Σε χθεσινή του συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Γερμανία, ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε την Σουηδία να εγκρίνει το σχέδιο του αγωγού Nord Stream, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Επίσης, ευχαρίστησε την Φινλανδία για την δική της έγκριση στο σχέδιο του αγωγού που θα περνάει κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα και θα παραδίδει στη Γερμανία απευθείας ρωσικό φυσικό αέριο.

Έτσι, η Σουηδία παραμένει τώρα η τελευταία χώρα η οποία πρέπει να άρει τις επιφυλάξεις της σχετικά με τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο Nord Stream, ώστε να διασφαλιστεί η έναρξη του έργου.