Αλλα Έλεγε ο Ένας και Άλλα ο Άλλος

Το ΥΠΕΧΩΔΕ με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι η υποχρέωση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών ισχύος 20-150 KW σε οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα που προβλέπει η KYA είναι αναγκαία για την διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος. Yποστηρίζει ότι έτσι αποφεύγεται η κάλυψη φωτοβολταϊκών κάθε πιθανής επιφάνειας στο σύνολο της έκτασης των εκτός σχεδίου περιοχών
energia.gr
Δευ, 20 Ιουλίου 2009 - 10:22
Το ΥΠΕΧΩΔΕ με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι η υποχρέωση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών ισχύος 20-150 KW σε οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα που προβλέπει η KYA είναι αναγκαία για την διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος. Yποστηρίζει ότι έτσι αποφεύγεται η κάλυψη φωτοβολταϊκών κάθε πιθανής επιφάνειας στο σύνολο της έκτασης των εκτός σχεδίου περιοχών και προστατεύεται το τοπίο από την πληθώρα έργων υποδομής που απαιτούνται για τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών. Eπισημαίνει δε ότι ουδέποτε το YΠEXΩΔE συμφώνησε να εγκαθίστανται σε μη άρτια οικόπεδα τα 20-150 KW.

Καλά όλα αυτά, αλλά εάν είναι έτσι, τότε γιατί το ΥΠΑΝ ανακοίνωσε αρχικά ότι η αρτιότητα δεν είναι απαραίτητη;

Ας συμφωνούσαν πρώτα και μετά ας έκαναν ανακοινώσεις. Δεν θα κρινόταν άλλωστε το αποτέλεσμα των εκλογών από τα φωτοβολταϊκά.

(από την εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 17/07/2009)