Ιδιαίτερα επίκαιρη ήταν η τοποθέτηση του κ. Nenad Stefanovic, ειδικού σε θέματα ηλεκτρισμού στη Υπηρεσία Ενέργειας (AERS) στη Σερβία, κατά το Διεθνές Συνέδριο «3rd South East Europe Energy Dialogue», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 18 και 19 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Στην εισήγησή του ο κ. Stefanovic αναφέρθηκε στο Κεντρικό Συντονιστικό Γραφείο Δημοπρασιών για την διασυνοριακή μεταφορά ηλεκτρισμού στην ΝΑ Ευρώπη (Coordinated Auction Office-CAO)
Ιδιαίτερα επίκαιρη ήταν η τοποθέτηση του κ. Nenad Stefanovic, ειδικού σε θέματα ηλεκτρισμού στη Υπηρεσία Ενέργειας (AERS) στη Σερβία, κατά το Διεθνές Συνέδριο «3rd South East Europe Energy Dialogue», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 18 και 19 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Στην εισήγησή του ο κ.  Stefanovic αναφέρθηκε στο Κεντρικό Συντονιστικό Γραφείο Δημοπρασιών για την διασυνοριακή μεταφορά ηλεκτρισμού στην ΝΑ Ευρώπη (Coordinated Auction Office-CAO) . Πρόκειται για τον φορέα που είναι ευρύτερα γνωστός ως Χρηματιστήριο της Ενέργειας και ο οποίος θα αποτελέσει μία κοινή πλατφόρμα για τις αγορές ηλεκτρισμού 13 χωρών της Ανατολικής και ΝΑ Ευρώπης.

Ο κ. Stefanovic γεννήθηκε το 1963 στη σερβική πρωτεύουσα, ενώ αποφοίτησε από την Σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου το 1990. Την τριετία 1990-1993 εργάστηκε για την Βιομηχανία Ηλεκτρικής Ενέργειας της Γιουγκοσλαβίας (JUGEL), ενώ από το 1993 ως το 2005 για Βιομηχανία Ηλεκτρικής Ενέργειας της Σερβίας (EPS), στον Τομέα Ελέγχου Ηλεκτρικής Ενέργειας, ως αρχιμηχανικός του Σχεδιασμού Ηλεκτρικής Ενέργειας και βοηθός μηχανικός για τεχνολογικά θέματα ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στον Τομέα Εμπορίας ως επικεφαλής του τμήματος Συμβάσεων και Λογιστηρίου. 

Επίσης, την περίοδο 2003-2005 διετέλεσε γραμματέας της περιφερειακής Ένωσης των Φορέων Διαχείρισης Συστήματος των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, SUDEL. Επιπλέον, είναι γραμματέας της επιτροπής μελέτης «Ηλεκτρικές Αγορές και Απορρύθμιση» στα πλαίσια της Σερβικής Επιτροπής του Διεθνούς Συμβουλίου Μεγάλων Ηλεκτρικών Συστημάτων (CIGRE). 

Από το 2006 ο Nenad Stefanovic είναι ειδικός σε θέματα ηλεκτρισμού στη σερβική Υπηρεσία Ενέργειας (AERS). Υπήρξε, επίσης, πρόεδρος της ομάδας εργασίας για θέματα εσωτερικής αγοράς στα πλαίσια της Ομάδας Εργασίας των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας για τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEER-CEER)το 2006, ενώ το επόμενο έτος εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για θέματα ηλεκτρισμού της ECRB (Energy Community Regulatory Board). 

Ο κ. Stefanovic τυγχάνει Αντεπιστέλλον Μέλος (Associate Member) του ΙΕΝΕ, μέλος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής, καθώς και της Διεθνούς Τιμητικής Επιτροπής του South East Europe Energy Dialogue του ΙΕΝΕ από το 2008. Είναι, τέλος, συγγραφέας πλήθους άρθρων τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε συμπόσια και συνέδρια στην Σερβία και διεθνώς.