Η ιταλική επιχείρηση ενέργειας Enel SpA και ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Electricite de France (EDF) συνέστησαν κοινοπραξία για την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων νέας γενιάς στην Ιταλία. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel, Fulvio Conti, «Η δημιουργία αυτής της κοινοπραξίας προετοιμάζει το έδαφος για την ριζική επαναφορά της πυρηνικής ενέργειας στην Ιταλία, ενώ θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας εν μέσω ύφεσης».

Η ιταλική επιχείρηση ενέργειας Enel SpA και ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Electricite de France (EDF) συνέστησαν κοινοπραξία για την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων νέας γενιάς στην Ιταλία.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel, Fulvio Conti, «Η δημιουργία αυτής της κοινοπραξίας προετοιμάζει το έδαφος για την ριζική επαναφορά της πυρηνικής ενέργειας στην Ιταλία, ενώ θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας εν μέσω ύφεσης».

Η συμφωνία σηματοδοτεί ένα επιπλέον βήμα της EDF, προς την επέκταση των πυρηνικών της δραστηριοτήτων στην Ευρώπη μετά και την απόκτηση της British Energy Group που λειτουργεί 8 πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Βρετανία.

Όταν η κοινοπραξία Enel-EDF ολοκληρώσει τις μελέτες για τους αντιδραστήρες στην Ιταλία και ληφθούν οι επενδυτικές αποφάσεις, θα δημιουργηθούν αυτόνομες εταιρείες οι οποίες θα έχουν στην κυριότητα τους, θα κατασκευάσουν και θα λειτουργούν τις ενεργειακές μονάδες.