O ελβετικός ενεργειακός όμιλος EGL Group, εισέρχεται τώρα και στην εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η θυγατρική της, EGL Hellas, ίδρυσε πρόσφατα τέσσερις θυγατρικές εταιρίες που θα αναλάβουν την ανάπτυξη παγίων στην Ελλάδα. Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της EGL Hellas ανέλαβε ο κ. ηλεκτρολόγος – μηχανικός κ. Γιώργος Πεπόνης ο οποίος αντικαθιστά τον κ. Ηλία Καρυδογιάννη.

O ελβετικός ενεργειακός όμιλος  EGL Group, εισέρχεται τώρα και στην εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η θυγατρική της, EGL Hellas, ίδρυσε πρόσφατα τέσσερις θυγατρικές εταιρίες που θα αναλάβουν την ανάπτυξη παγίων στην Ελλάδα. Αυτές είναι οι εταιρείες EGL Generation Hellas, EGL Solar1 Hellas, EGL Solar2 Hellas και EGL Solar3 Hellas. Η πρώτη θα διαχειρίζεται, κατ' αρχάς, σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 150 MW και οι άλλες τρεις ισάριθμους ηλιοθερμικούς σταθμούς ισχύος από 50 – 80 MW ο καθένας.

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της EGL Hellas ανέλαβε ο κ. ηλεκτρολόγος – μηχανικός κ. Γιώργος Πεπόνης ο οποίος αντικαθιστά τον κ. Ηλία Καρυδογιάννη. 

Ο κ. Πεπόνης είναι διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ και ασχολήθηκε αρχικά με τα συστήματα ελέγχου δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, σε συνεργασία με ανεξάρτητες επιχειρήσεις και τη ΔΕΗ.  Ως ειδικός επιστήμονας της ΡΑΕ από το 2002, ήταν για πολλά χρόνια συντονιστής της μονάδας ανάλυσης ηλεκτρικών συστημάτων, και συμμετείχε ενεργά σε σημαντικά έργα της Αρχής, όπως η κατάρτιση Κωδίκων (Συστήματος και Συναλλαγών, Διαχείρισης του Δικτύου Εκκαθάρισης μεταξύ των προμηθευτών, κ.ά.), οι διαγωνισμοί για νέες μονάδες σε νησιά για την εκχώρηση διασυνδετικών δικαιωμάτων, την εποπτεία του ΔΕΣΜΗΕ, κ.ά.

Από τις αρχές του 2008 ο κ. Πεπόνης, ως ανεξάρτητος σύμβουλος πλέον, συνεργαζόταν με τη ΔΕΗ, και κυρίως με τον Αντιπρόεδρο της Επιχείρησης καθηγητή κ. Νίκο Χατζηαργυρίου σε θέματα των μονοπωλιακών δραστηριοτήτων.