Προς το τέλος της κρίσης φαίνεται να πλησιάζουν οι οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας αφού και οι δύο χώρες κατέγραψαν αύξηση του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Όπως ανακοίνωσε υπουργός οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ με δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL η γαλλική οικονομία σημείωσε αύξηση του ΑΕΠ 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Προς το τέλος της κρίσης φαίνεται να πλησιάζουν οι οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας αφού και οι δύο χώρες κατέγραψαν αύξηση του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Όπως ανακοίνωσε υπουργός οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ με δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL η γαλλική οικονομία σημείωσε αύξηση του ΑΕΠ 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. «Αυτό που βλέπουμε είναι μια ενίσχυση της κατανάλωσης και σ' αυτό βοήθησαν αφενός το πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων και αφετέρου η πτώση της τιμής πολλών καταναλωτικών αγαθών» δήλωσε η υπουργός.

Επίσης όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία στατιστικών Destatis η Γερμανία κατά το ίδιο διάστημα παρουσίασε αύξηση κατά 0,3% του ΑΕΠ, επισημαίνοντας ότι η γερμανική οικονομία δεν έχει καταγράψει θετική ανάπτυξη από το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Οι επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθώς οι αναλυτές που είχαν ερωτηθεί από το Dow Jones Newswires προέβλεπαν πτώση του ΑΕΠ κατά 0,2% κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Η Destatis διόρθωσε επίσης προς τα πάνω το ποσοστό μείωσης του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο , σε -3,5% έναντι -3,8% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.