Ενίσχυση 50.000 Ελεύθερων Επαγγελματιών από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Πενήντα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι αποδέκτες των ενισχύσεων που θα χορηγηθούν με το πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο συγχρηματοδοτείσαι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.
Energia.gr
Παρ, 14 Αυγούστου 2009 - 09:11

Πενήντα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες  είναι οι αποδέκτες των ενισχύσεων που θα χορηγηθούν με το πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο συγχρηματοδοτείσαι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.

Η ενίσχυση αφορά στην απόκτηση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, απαραίτητου για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας ιατρών, οδοντιάτρων, μηχανικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, λογιστών και οικονομολόγων- συμβούλων.

Ύψος και είδος ενίσχυσης:  Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο προϋπολογισμός μιας υποβαλλόμενης πρότασης υπερβαίνει τα ανώτατα όρια της ανά δραστηριότητα επιχορηγούμενης πρότασης, η ενίσχυση περιορίζεται στο μέγιστο προβλεπόμενο ποσό:

Ιατροί /οδοντίατροι: 5.000 - 20.000€ 
Μηχανικοί:   4.000 - 8.000€    
Δικηγόροι- Συμβολαιογράφοι: 3.000 - 5.000€   
Οικονομολόγοι- Σύμβουλοι: 3.000 - 5.000€   
Λογιστές   3.000 - 5.000€ 
                                  
 Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr, χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Ο ενδιαφερόμενος θα συμπληρώνει ηλεκτρονικά μόνο τον ΑΦΜ του, τα στοιχεία του, έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή της επιχορήγησης (εφόσον το σχέδιό του εγκριθεί) και περιγραφή του εξοπλισμού και των δαπανών, στις οποίες επιθυμεί να προβεί. Θα ακολουθεί εκ των υστέρων έλεγχος υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου
της πρότασης
Πληροφορίες :   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ιστοσελίδα:   http://www.mnec.gr

Προκήρυξη: http://www.mnec.gr/el/press_office/DeltiaTypou/dt/dt-2009-07-23.html 

(Σημειώνεται, πώς η προδημοσίευση της προκήρυξης θα αναρτηθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους Φορείς. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη, από τη δημοσίευση της οποίας θα είναι επιλέξιμες οι δαπάνες.)