Η γερμανική Υπηρεσία Δικτύων σε πρόσφατη έκθεση που εξέδωσε γνωστοποιεί ότι η χώρα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε μία νέα κρίση η οποία θα επιφέρει διαταραχές στην ομαλή ροή του φυσικού αερίου.Η Υπηρεσία, που ελέγχει τα δίκτυα φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού, μεταφορών, ακόμα και ταχυδρομείου, βεβαιώνει ότι η Γερμανία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, "μπορεί να εγγυηθεί για μια σχετικά μεγάλη περίοδο την παράδοση ποσοτήτων στους καταναλωτές".

Η γερμανική Υπηρεσία Δικτύων σε πρόσφατη έκθεση που εξέδωσε γνωστοποιεί ότι η χώρα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε μία νέα κρίση η οποία θα επιφέρει διαταραχές στην ομαλή ροή του φυσικού αερίου.

Η Υπηρεσία, που ελέγχει τα δίκτυα φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού, μεταφορών, ακόμα και ταχυδρομείου, βεβαιώνει ότι η Γερμανία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, "μπορεί να εγγυηθεί για μια σχετικά μεγάλη περίοδο την παράδοση ποσοτήτων στους καταναλωτές".

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η Υπηρεσία Δικτύων λαμβάνοντας υπόψη τη διαχείριση από τη Γερμανία της κρίσης του περασμένου Ιανουαρίου. Η κρίση στις σχέσεις Κιέβου-Μόσχας διατάραξε σε μεγάλο βαθμό για περίπου δώδεκα ημέρες την άφιξη φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω Ουκρανίας.

H Έκθεση αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε μείωση στις εισαγωγές φυσικού αερίου από Ρωσία μέσω Ουκρανίας και, στη συνέχεια, μέσω Τσεχικής Δημοκρατίας ή Αυστρίας, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% ή διακόπηκαν τελείως κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Η αντιστάθμιση αυτού του ελλείμματος έγινε ωστόσο δυνατή με "αύξηση κατά 48% των εισαγωγών" από τη Δύση - Νορβηγία, Βέλγιο και Ολλανδία - καθώς και από άντληση ποσοτήτων από τα γερμανικά αποθέματα φυσικού αερίου.
Τα γερμανικά αποθέματα, των οποίων ο βαθμός πληρότητας ήταν 76,6% στην αρχή της κρίσης, ήταν πλήρη σε ποσοστό 64,5% στο τέλος της κρίσης, σύμφωνα με την έκθεση της Υπηρεσίας Δικτύων.

Η Γερμανία, η οποία καταλαμβάνει την τέταρτη θέση παγκοσμίως πίσω από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Ουκρανία ως προς τα διαθέσιμα, εμπορικά αποθέματα φυσικού αερίου, μπορεί να διπλασιάσει σχεδόν τη δυναμικότητα των αποθηκευτικών εγκαταστάσεών της μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, λέει η Υπηρεσία Δικτύων.