Οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 3,1% τον Ιούνιο σε σχέση με τα επίπεδα του προηγούμενου μήνα, αν και γενικότερα στην Ε.Ε. μειώθηκαν κατά 0,4%. Η αύξηση αυτή τροφοδοτήθηκε κυρίως από τις γαλλικές και γερμανικές βιομηχανίες, καθώς στη Βρετανία υπήρξε μείωση 0,8%.
Οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 3,1% τον Ιούνιο σε σχέση με τα επίπεδα του προηγούμενου μήνα, αν και γενικότερα στην Ε.Ε. μειώθηκαν κατά 0,4%.

Η αύξηση αυτή τροφοδοτήθηκε κυρίως από τις γαλλικές και γερμανικές βιομηχανίες, καθώς στη Βρετανία υπήρξε μείωση 0,8%. Θυμίζουμε πάντως ότι στην Ευρωζώνη υπήρξε μείωση των παραγγελιών κατά 25,1% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2008.

Η χώρα με τις περισσότερες νέες βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο ήταν η Ιρλανδία, όπου το ποσοστό έφτασε το 14,8%, ενώ αντιθέτως η Δανία είδε τις δικές της να μειώνονται κατά 29,9%.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ο βιομηχανικός τομέας οδεύει προς την έξοδο από την κρίση, τουλάχιστον σε κάποια κράτη-μέλη της Ευρωζώνης με την παραγωγή να αυξάνεται σταδιακά.