Οι δύο γενικοί διευθυντές της βουλγαρικής Εθνικής Εταιρείας Ηλεκτρισμού (ΝΕΚ), κκ. Lyubomir Velkov και Mardik Papazyan, πρόκειται να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους ως τα τέλη της εβδομάδας. Την παραπάνω ανακοίνωση εξέδωσε η Bulgarian Energy Holding (ΒΕΗ), της οποίος θυγατρική είναι η NEK, ενώ επισήμως η απόφαση θα ληφθεί κατά την προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΒΕΗ
Οι δύο γενικοί διευθυντές της βουλγαρικής Εθνικής Εταιρείας Ηλεκτρισμού (ΝΕΚ), κκ. Lyubomir
Velkov και Mardik Papazyan, πρόκειται να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους ως τα τέλη της εβδομάδας.

Την παραπάνω ανακοίνωση εξέδωσε η Bulgarian Energy Holding (ΒΕΗ), της οποίος θυγατρική είναι η NEK, ενώ επισήμως η απόφαση θα ληφθεί κατά την προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΒΕΗ.

Ο λόγος της αποπομπής των δύο στελεχών της ΝΕΚ είναι η αποτυχία τους να προβούν στις απαραίτητες δράσεις για την περικοπή των δαπανών και την μείωση των ζημιών της κρατικής αυτής εταιρείας.

Η ΒΕΗ έχει κατηγορήσει τους κκ. Velkov και Papazyan για αδράνεια, από τους οποίους πρόκειται να ζητήσει εξηγήσεις για την αποτυχία τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της BEH, τα δύο ανώτατα στελέχη της ΝΕΚ έπρεπε να προβούν σε μείωση της τιμής του ρεύματος, ώστε να περιορίσουν τις ζημίες της εταιρείας.