Νέα βελτίωση παρουσίασε τον Αύγουστο η επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Euorstat. Ο σχετικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος παρουσίασε άνοδο από τις -2,70 μονάδες του Ιουλίου, στις -2,21 μονάδες τον τρέχοντα μήνα. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η βελτίωση για τις προσδοκίες παραγωγής και τις καταχωρημένες βιομηχανικές παραγγελίες.

Νέα βελτίωση παρουσίασε τον Αύγουστο η επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Euorstat. Ο σχετικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος παρουσίασε άνοδο από τις -2,70 μονάδες του Ιουλίου, στις -2,21 μονάδες τον τρέχοντα μήνα.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η βελτίωση για τις προσδοκίες παραγωγής και τις καταχωρημένες βιομηχανικές παραγγελίες.

Ωστόσο, η Eurostat προειδοποιεί ότι τα στοιχεία παραμένουν εξασθενημένα, «ακόμη και σε σύγκριση με τα προηγούμενα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 1993», υποδεικνύοντας ότι η βιομηχανική παραγωγή παραμένει υποτονική.

Ο ευρύτερος Δείκτης Οικονομικού Κλίματος για την Ευρωζώνη παρουσιάζει μικρή βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον μήνα Αύγουστο, στις -22 μονάδες από τις -23 μονάδες του Ιουλίου.

Όσον αφορά την ΕΕ-27, η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε οριακά από τις -21 στις -20 μονάδες.

(www.kathimerini.gr, 28/08/2009)