Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης. Κύριο θέμα της συνομιλίας των δύο πρωθυπουργών ήταν τα ενεργειακά έργα όπως ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream, ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλενε της Βουλγαρίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Κύριο θέμα της συνομιλίας των δύο πρωθυπουργών ήταν τα ενεργειακά έργα όπως ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream, ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλενε της Βουλγαρίας.

"Προς το παρόν, η χώρα μας εξετάζει τις λεπτομέρειες των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί", τόνισε ο κ. Μπορίσοφ και συμφώνησε με το Ρώσο ομόλογό του, αφενός μεν τη συνέχιση των συνομιλιών επί των κοινών αυτών έργων, αφετέρου δε την ενίσχυση των ρυθμών εργασίας των Βούλγαρων και των Ρώσων ειδικών του συγκεκριμένου τομέα.

Η επόμενη συνεδρίαση της Διακυβερνητικής Επιτροπής Εργασίας πρότεινε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός να διεξαχθεί το φθινόπωρο, στη Σόφια, αντί στις αρχές Νοεμβρίου στη Ρωσία ενώ  φάνηκε πρόθυμος να παραστεί σε μια τέτοια συνάντηση.