O κ. Νικόλαος Κολυβοδιάκος, επικεφαλής του τομέα Ενέργειας στη Siemens Ελλάς, ήταν άλλος ένας από τους σημαντικούς συμμετέχοντες στο "3rd South East Europe Energy Dialogue" το οποίο πραγματοποίησε το ΙΕΝΕ στην Θεσσαλονίκη στις 18 και 19 Ιουνίου 2009. Ομιλητής στην 9η Συνεδρία του 3rd SEEED, η οποία είχε θέμα «The Green Energy Challenge and Long-Term Perspectives» (Πράσινη Ενεργειακή Πρόκληση και Μακροπρόθεσμες Προοπτικές), ο κ. Κολυβοδιάκος είναι ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος απόφοιτος του ΕΜΠ (1975-1981) με ειδίκευση στην ηλεκτρονική επιστήμη
O κ. Νικόλαος Κολυβοδιάκος, επικεφαλής του τομέα Ενέργειας στη Siemens Ελλάς, ήταν άλλος ένας από τους σημαντικούς συμμετέχοντες στο "3rd South East Europe Energy Dialogue" το οποίο πραγματοποίησε το ΙΕΝΕ στην Θεσσαλονίκη στις 18 και 19 Ιουνίου 2009. 

Ομιλητής στην 9η Συνεδρία του 3rd SEEED, η οποία είχε θέμα «The Green Energy Challenge and Long-Term Perspectives» (Πράσινη Ενεργειακή Πρόκληση και Μακροπρόθεσμες Προοπτικές), ο κ. Κολυβοδιάκος είναι ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος απόφοιτος του ΕΜΠ (1975-1981) με ειδίκευση στην ηλεκτρονική επιστήμη. Το 1983 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον αυτοματισμό στο Eidgenoessische Technische Hochschule της Ζυρίχης. 

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Landys & Gyr Hellas το 1985 ως μηχανικός πωλήσεων ειδικευμένος στις πωλήσεις των συστημάτων SCADA, ενώ το 1987 ως το 1995 ήταν υπεύθυνος για την συμφωνία-πλαίσιο των μετρητών της ΔΕΗ, την διεύθυνση δικτύου και τα συστήματα τηλεμέτρησης. Από το 1995 και ως το 2000, ο κ. Κολυβοδιάκος χρημάτισε Διευθυντής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Landys & Gyr Hellas, η οποία το 1998 μετονομάστηκε σε Siemens Metering AE. Κατά την περίοδο αυτή ήταν υπεύθυνος για την KAM Public Power Corporation, ενώ από το 1999 ανέλαβε την ευθύνη και για τις πωλήσεις στα Νότια Βαλκάνια.

Από την 01.10.2000 ως τις 30.09.2001 ο κ. Νικόλαος Κολυβοδιάκος διετέλεσε διευθυντής της Διεύθυνσης σε σειρά τμημάτων του Τομέα Μεταφοράς και Διανομής της Siemens AE στην Ελλάδα, αρμόδιος για θέματα μέτρησης, ενεργειακής διαχείρισης και ηλεκτρικού αυτοματισμού στην χώρα μας και τα Νότια Βαλκάνια. Κατά την περίοδο αυτή, κύριο επίτευγμά του ήταν η ενσωμάτωση της ομάδας Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Landys & Gyr Hellas στο οργανόγραμμα της περιφερειακής εταιρείας της Siemens, καθώς και η επιτυχής διεκδίκηση και εφαρμογή του χρηματοδοτούμενου προγράμματος “e-utilities” από κοινού με την ΔΕΗ, την γερμανική RWE, την βρετανική UMIST και το Πανεπιστήμιο Paris 1. 

Από την 01.10.2001 ως τις 31.12.2008 ο κ. Κολυβοδιάκος κατείχε την θέση του Διευθυντή του Τομέα Μεταφοράς και Διανομής της Siemens AE στην Ελλάδα, υπεύθυνος για την Ελλάδα και τα Νότια Βαλκάνια.

Κατά την θητεία του στην θέση αυτή, επέτυχε τον υπερτριπλασιασμό της αξίας του κύκλου εργασιών του τομέα ευθύνης του, την επέκταση των δραστηριοτήτων στην Αλβανία, την ΠΓΔΜ και την Βουλγαρία, αλλά και την επιτυχή διεξαγωγή σχεδίων ολοκληρωμένης κατασκευής και παράδοσης εκτός Ελλάδος. Παράλληλα, από το 2005 ως το 2006 εκπαιδεύτηκε στα πλαίσια του Siemens Advanced Management Program (S3) – S3EU05C.

Στην νέα του θέση ως επικεφαλής του τομέα Ενέργειας της Siemens Ελλάς ο κ. Νικόλαος Κολυβοδιάκος βρίσκεται από 01.01.2009.

Μιλάει απταίστως Γερμανικά και Αγγλικά.