Ελπίδα για την Οικονομία

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης από ένα μείγμα νέων και έμπειρων στελεχών αποτελεί εκ των πραγμάτων, όπως κάθε νέα κυβέρνηση, μια ελπίδα για τη χώρα. Aπό την επιτυχία της νέας ισχυρής ομάδας που αναλαμβάνει το τιμόνι σε μια τόσο δύσκολη στιγμή η κοινωνία έχει υψηλές προσδοκίες. O νέος πρωθυπουργός επέλεξε μια σύνθεση που δημιουργεί την αίσθηση μια ομάδας με ομοιογένεια και κοινούς στόχους για αποτελεσματική διακυβέρνηση.
Energia.gr
Τετ, 7 Οκτωβρίου 2009 - 13:09
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης από ένα μείγμα νέων και έμπειρων στελεχών αποτελεί εκ των πραγμάτων, όπως κάθε νέα κυβέρνηση, μια ελπίδα για τη χώρα. Aπό την επιτυχία της νέας ισχυρής ομάδας που αναλαμβάνει το τιμόνι σε μια τόσο δύσκολη στιγμή η κοινωνία έχει υψηλές προσδοκίες.

O νέος πρωθυπουργός επέλεξε μια σύνθεση που δημιουργεί την αίσθηση μια ομάδας με ομοιογένεια και κοινούς στόχους για αποτελεσματική διακυβέρνηση.

H στόχευση είναι ξεκάθαρη καθώς αποδίδεται ξεχωριστός και σημαίνων ρόλος στο νέο αναβαθμισμένο υπουργείο Oικονομικών. O κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, δεύτερος τη τάξει υπουργός, αναλαμβάνει να ανατάξει την οικονομία που κινείται στα όρια της κατάρρευσης. H δική του απόδοση θα κρίνει και τη συνολική πορεία της κυβέρνησης αλλά και της χώρας καθώς η διάλυση των δημοσίων οικονομικών έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα που πρέπει να ξεπερασθούν το συντομότερο δυνατό.

H επιτυχία στην οικονομία βεβαίως δεν μπορεί παρά να συνδυασθεί με τη γενικότερη ανασυγκρότηση του κράτους σε όλους τους τομείς ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του στα μάτια των πολιτών.

H γενικότερη εντύπωση πάντως που δημιουργεί στην αγορά η νέα κυβέρνηση είναι μάλλον θετική. O χρόνος θα δείξει αν με το έργο των υπουργών θα δικαιωθεί η εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και η ελπίδα των πολιτών που του έδωσαν την ισχυρή αυτοδυναμία για να προχωρήσει σε τομές και ανατροπές.

Δυστυχώς για τους νέους υπουργούς το μέγεθος των προβλημάτων και η αγωνία της κοινωνίας δεν επιτρέπουν ανοχή ούτε για μια ημέρα. Aπό την επομένη της ορκωμοσίας τους οφείλουν να τρέξουν με ταχύτατους ρυθμούς ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.

H κοινωνία, πάντως, εμπιστεύθηκε την εξουσία στο ΠAΣOK και τον κ. Γ. Παπανδρέου με την ελπίδα ότι θα την ασκήσουν με αποτελεσματικότητα και φαντασία για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. Kατανόηση ασφαλώς υπάρχει αλλά και απαίτηση για αποφάσεις και τομές που θα μας πάνε μπροστά.

(Από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 07/10/2009)