H διοίκηση της πετρελαϊκής εταιρίας Repsol ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Βενεζουέλα. Το κοίτασμα βρίσκεται στο πεδίο Cardon IV και η δυναμικότητά του ανέρχεται στα 1,4 δισ. βαρέλια πετρελαίου, τα οποία είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες τις Ισπανίας σε φυσικό αέριο για τα επόμενα πέντε χρόνια.

H διοίκηση της πετρελαϊκής εταιρίας Repsol ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Βενεζουέλα. Το κοίτασμα βρίσκεται στο πεδίο Cardon IV και η δυναμικότητά του ανέρχεται στα 1,4 δισ. βαρέλια πετρελαίου, τα οποία είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες τις Ισπανίας σε φυσικό αέριο για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η ανακάλυψη του συγκεκριμένου κοιτάσματος είχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ισπανία το Σεπτέμβριο, αλλά το μέγεθός του δεν ήταν ακόμη σαφές τότε.

Το κοίτασμα εκμεταλλεύονται από κοινού εκτός απο τη Repsol και η ιταλική Eni, με ποσοστό 32,5% η καθεμιά, ενώ η κρατική εταιρία ενέργειας της Βενεζουέλας PdVSA θα διατηρήσει το 35%.