Στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 τοποθετεί την έναρξη εξόδου της Βουλγαρίας από την κρίση ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Simeon Dyankov. Αυτά τόνισε σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση των σχετικών στοιχείων της Eurostat για το γ΄ τρίμηνο του 2009, προσθέτοντας ότι η ανάκαμψη της βουλγαρικής οικονομίας θα είναι αργή
Στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 τοποθετεί την έναρξη εξόδου της Βουλγαρίας από την κρίση ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Simeon Dyankov. Αυτά τόνισε σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση των σχετικών στοιχείων της Eurostat για το γ΄ τρίμηνο του 2009, προσθέτοντας ότι η ανάκαμψη της βουλγαρικής οικονομίας θα είναι αργή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη κυμαίνεται στο 0,4% και στην Ε.Ε. – 27 στο 0,2%.

Όσον αφορά την Βουλγαρία, το ΑΕΠ εμφανίζει πτώση κατά 5,8%, μικρότερη από ό, τι προσδοκούσε ο κ. Dyankov ως πρόσφατα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι  προβλέψεις για την πτώση του ΑΕΠ το γ΄ τρίμηνο ποικίλλει από 6,3% (σύμφωνα με την Υπηρεσία Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Προβλέψεων του Υπουργείου Οικονομικών), 6,5% κατά το ΔΝΤ ως 6,3%, σύμφωνα με την ΕυρωπαϊκήΤράπεζα Επενδύσεων.  Όπως υπογράμμισε ο κ. Dyankov, «το γεγονός ότι πήγαμε καλύτερα από τις προβλέψεις αυτές, δείχνει ότι και τα ακριβή στοιχεία για όλο το έτος μπορεί να είναι καλύτερα από τις σχετικές προβλέψεις».