Επίσπευση της Ολοκλήρωσης των Κανονιστικών Κειμένων στο Φυσικό Αέριο Ζητά ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Μανιάτης από τη ΡΑΕ

Επίσπευση της Ολοκλήρωσης των Κανονιστικών Κειμένων στο Φυσικό Αέριο Ζητά ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Μανιάτης από τη ΡΑΕ
energia.gr
Τετ, 2 Δεκεμβρίου 2009 - 17:16
Επιστολή απέστειλε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης στον πρόεδρο της ΡΑΕ, κ. Σίμο Σιμόπουλο, στην οποία τονίζει τα προβλήματα που προκαλεί στην αγορά η έλλειψη δευτερογενούς νομοθεσίας στον χώρο του φυσικού αερίου. Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης αναφέρει την απουσία του Μητρώου Χρηστών του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.

Επιστολή απέστειλε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης στον πρόεδρο της ΡΑΕ, κ. Σίμο Σιμόπουλο, στην οποία τονίζει τα προβλήματα που προκαλεί στην αγορά η έλλειψη δευτερογενούς νομοθεσίας στον χώρο του φυσικού αερίου. Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης αναφέρει την απουσία του Μητρώου Χρηστών του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και υπογραμμίζει ότι αν υπήρχε η σχετική κανονιστική νομοθεσία θα υπήρχε και μια «λεπτομερής και αδιαμφισβήτητη πρόβλεψη για την αντιμετώπιση αρκετών ζητημάτων συμφόρησης».

Επίσης, ο κ. υφυπουργός διαπιστώνει την καθυστέρηση η οποία παρατηρείται ως προς την ολοκλήρωση των βασικών κανονιστικών κειμένων (Κώδικας Διαχείρισης Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, Κώδικας Προμήθειας, Κανονισμός Τιμολόγησης) και καλεί τη ΡΑΕ να υποβάλει στο υπουργείο ένα νέο αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαραίτητων κανονιστικών κειμένων, με παράλληλη δέσμευση της Αρχής για την υλοποίησή του.