Η εταιρία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Σερβία (Elektroprivreda Srbije -EPS) θα υποβάλει αίτημα προς την Επιτροπή Διαχείρισης Ενέργειας, ζητώντας αύξηση της τιμής πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10%, από την 1% Ιανουαρίου του 2010, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή της, Ντράγκομιρ Μάρκοβιτς.
Η εταιρία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Σερβία η Elektroprivreda Srbije (EPS) θα υποβάλει αίτημα προς την Επιτροπή Διαχείρισης Ενέργειας, ζητώντας αύξηση της τιμής πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10%, από την 1% Ιανουαρίου του 2010, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή της, Ντράγκομιρ Μάρκοβιτς.

Παράλληλα, η EPS έχει σχέδια και για δεύτερη αύξηση (10%) από την 1η Ιουλίου του 2010.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οποιαδήποτε αύξηση τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια επηρεάζει άμεσα και αυξητικά το κόστος παραγωγής των προϊόντων και οδηγεί σε αύξηση των τιμών πώλησης στην αγορά. Από την άλλη μεριά, επηρεάζει αρνητικά και το διαθέσιμο επίπεδο οικονομικής ρευστότητας των καταναλωτών, μειώνοντας τη ζήτηση και συντηρώντας το συνολικό κλίμα έλλειψης οικονομικής ρευστότητας.