Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ, με σημερινές δηλώσεις του τόνισε ότι, "η κρίση με το χρέος και τη στάση πληρωμών στο Ντουμπάι δεν θα πρέπει να υπερεκτιμηθεί ως προς τη σοβαρότητά της", αναφερόμενος ασφαλώς στον πανικό που αυτή έχει προκαλέσει στις διεθνείς χρηματαγορές.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ, με σημερινές δηλώσεις του τόνισε ότι, "η κρίση με το χρέος και τη στάση πληρωμών στο Ντουμπάι δεν θα πρέπει να υπερεκτιμηθεί ως προς τη σοβαρότητά της", αναφερόμενος ασφαλώς στον πανικό που αυτή έχει προκαλέσει στις διεθνείς χρηματαγορές. "Από την άλλη, θα πρέπει ασφαλώς να λάβουμε υπόψη μας την επίπτωση που ένα γεγονός με μέτρια εμβέλεια είχε στις διεθνείς χρηματαγορές", τόνισε ο αξιωματούχος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που έδωσε νωρίτερα σήμερα στη Φρανκφούρτη.

    -Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, ο πρόεδρος της ΕΚΤ επισήμανε ότι, "έχει εμπιστοσύνη" στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υιοθετήσει τα "κατάλληλα οικονομικά μέτρα".

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης ο κ. Τρισέ αναφέρθηκε στην πρόβλεψη που διαμορφώνει η ΕΚΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη--του χρόνου και το έτος 2011.

Πράγματι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναθεώρησε, σήμερα, την πρόβλεψή της όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη για το 2010, ανεβάζοντάς τον στο +0,8% το προσεχές έτος--έναντι +0,2%, προηγούμενα-- ενώ πρόβλεψε μία "επιτάχυνση" στο +1,2% για το 2011.