Από τις 7 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2009, 192 χώρες θα λάβουν μέρος στην συνάντηση κορυφής της Κοπεγχάγης (Copenhagen Summit) για την κλιματική αλλαγή. Στο πολύ σημαντικό αυτό γεγονός, ο Όμιλος Air Liquide θα λάβει μέρος, συμμετέχοντας με περίπτερο στην έκθεση Bright Green, που οργανώνεται στο πλαίσιο της συνάντησης από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τεχνολογίες προστασίας και διατήρησης του περιβάλλοντος.
Από τις 7 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2009, 192 χώρες θα λάβουν μέρος στην συνάντηση κορυφής της Κοπεγχάγης (Copenhagen Summit) για την κλιματική αλλαγή.

Στο πολύ σημαντικό αυτό γεγονός, ο Όμιλος Air Liquide θα λάβει μέρος, συμμετέχοντας με περίπτερο στην έκθεση Bright Green, που οργανώνεται στο πλαίσιο της συνάντησης από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τεχνολογίες προστασίας και διατήρησης του περιβάλλοντος.

Η Air Liquide αναπτύσσει εφαρμογές που βοηθούν στη μάχη εναντίον της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη.            

Οι τεχνολογίες παίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στον τομέα αυτό :

- Το υδρογόνο (Hydrogen) καθαρή ενέργεια για την κίνηση των οχημάτων του μέλλοντος,

- Αέρια και υπηρεσίες για την βιομηχανία φωτοβολταϊκών (photovoltaic), στην οποία ο Όμιλος έχει      ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο,

- Συλλογή και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα (The CO2 capture and storage),

- Βιοκαύσιμα δεύτερης γενιάς (Second generation biofuels)

Η Ενέργεια και το περιβάλλον αποτελούν τους πλέον σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης του Ομίλου και αντιπροσωπεύουν το 60% του συνολικού προϋπολογισμού του τομέα Έρευνα & Ανάπτυξη, για τη δημιουργία λύσεων προσανατολισμένων στην διατήρηση του περιβάλλοντος και της ίδιας της ζωής.