Η KACO new energy θα διακινεί στο εξής ένα σύστημα ηλιακής κατεργασίας υδάτων υπό το όνομα RayWOx. Το σύστημα αυτό αποτελεί μετεξέλιξη της φωτοκαταλυτικής τεχνολογίας καθαρισμού λυμάτων. Ο πυρήνας του συστήματος είναι ένας νέου τύπου ηλιακός συλλέκτης, ο οποίος λαμβάνει από την ηλιακή ακτινοβολία την απαιτούμενη ενέργεια γιά τη διάσπαση διαφόρων βλαβερών ουσιών.
Η KACO new energy θα διακινεί στο εξής ένα σύστημα ηλιακής κατεργασίας υδάτων υπό το όνομα RayWOx. Το σύστημα αυτό αποτελεί μετεξέλιξη της φωτοκαταλυτικής τεχνολογίας καθαρισμού λυμάτων. Ο πυρήνας του συστήματος είναι ένας νέου τύπου ηλιακός συλλέκτης, ο οποίος λαμβάνει από την ηλιακή ακτινοβολία την απαιτούμενη ενέργεια γιά τη διάσπαση διαφόρων βλαβερών ουσιών.

Τα μέχρι τώρα γνωστά συστήματα κατεργασίας ύδατος με βάση το φως λειτουργούν πολυέξοδα με ηλεκτρικά παραγόμενη υπεριώδη ακτινοβολία. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε μονάδα επίδειξης του συστήματος στις εγκαταστάσεις του Γερμανικού Κέντρου Αεροδιαστημικής (DLR) στο Λάμπολντσχαουζεν (Lampoldshausen). Το RayWOx έχει τις ρίζες του στο πιλοτικό σχέδιο SOWARLA (Ηλιακή κατεργασία υδάτων στο Λάμπολντσχαουζεν - Solare Wasseraufbereitung Lampoldshausen), το οποίο το 2008 βραβεύθηκε με το Energy Globe Award.

Το RayWOx εξοικονομεί κατά την αποδόμηση των ρύπων περίπου 90% ενέργεια σε σύγκριση με άλλα συστήματα. Επιπλέον η φωτοκαταλυτική μέθοδος απαιτεί σαφώς λιγότερα οξειδωτικά μέσα. H μονάδα επίδειξης στο Λάμπολντσχαουζεν, που περιλαμβάνει εγκαταστημένους συλλέκτες συνολικής επιφάνειας απορρόφησης 240 τετραγωνικών μέτρων, μπορεί υπό τις επικρατούσες κλιματικές συνθήκες να καθαρίσει περίπου 4500 λίτρα βιομηχανικών λυμάτων μέσα σε μία έως δύο ώρες. Η ηλιακή ακτινοβολία παρέχει στο σύστημα RayWOx ενέργεια γιά τον καθαρισμό δύσκολα διασπώμενων ρύπων των λυμάτων. Ένας συλλέκτης λειτουργεί ως αντιδραστήρας γιά τη φωτοκαταλυτική διάσπαση ρυπαντικών ουσιών. Χάρη στους φωτοκαταλύτες το ηλιακό φως μπορεί να αξιοποιηθεί απ' ευθείας γιά τον καθαρισμό υδάτων.

Το σύστημα RayWOx βασίζεται σε μία καινοτόμο μέθοδο, που αναπτύχθηκε στα πλαίσια εκτενών επιστημονικών μελετών και δοκιμών. Γιά το πρόγραμμα SOWARLA η KACO new energy συνεργάστηκε με το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR) και την εταιρία εργαστηριακών μηχανημάτων Hirschmann Laborgeräte. Το σύστημα ελέγχου, η βάση του συλλέκτη, ο μηχανισμός ροής και η εγκατάσταση είχε ανατεθεί στην KACO.

Γιά την ιδανική αξιοποίηση της λαμβανόμενης ηλιακής ενέργειας φροντίζει ο πατενταρισμένος ηλιακός συλλέκτης με σωλήνες από ανθεκτικό και εξαιρετικά διαφανές ειδικό γυαλί, ο οποίος διατίθεται υπό το όνομα RayWOx Receiver by Hirschmann. Καθώς το μολυσμένο νερό, που έχει στο μεταξύ εμπλουτιστεί με φωτοκαταλύτες, διατρέχει τους υάλινους σωλήνες του ακτινοβολούμενου από τον ήλιο συλλέκτη, το έξυπνο σύστημα ελέγχου ρυθμίζει με ακρίβεια την ταχύτητα ροής ανάλογα με την εκάστοτε απόδοση της ηλιακής ενέργειας: η έντονη ηλιοφάνεια επιτρέπει την επεξεργασία μεγάλου όγκου, αντίθετα σε περίπτωση χαμηλής ηλιοφάνειας ελαττώνεται η ταχύτητα ροής. Όταν επιτευχθεί ο επιθυμητός βαθμός καθαρότητας του νερού, ο φωτοκαταλύτης διαχωρίζεται και το καθαρό νερό διοχετεύεται.
 
Το σύνολο της ενέργειας που απαιτείται γιά τη λειτουργία και τον έλεγχο μπορεί προαιρετικά να παραχθεί από μία φωτοβολταϊκή μονάδα προσαρμοσμένη στο σύστημα. Σε αυτήν την περίπτωση το ηλιακό ρεύμα τροφοδοτεί παράλληλα και τις αντλίες που προωθούν το νερό διαμέσου του συλλέκτη. Έτσι ολόκληρη η μονάδα εργάζεται χωρίς εξάρτηση από ορυκτούς ενεργειακούς πόρους και τα αυξανόμενα ενεργειακά τέλη δεν επηρεάζεουν πιά το κόστος λειτουργίας του συστήματος RayWOx.

Η ηλιακή κατεργασία ύδατος προσφέρεται γιά όλες εκείνες τις περιπτώσεις, όπου μέχρι τώρα ήταν απαραίτητες ενεργειοβόρες μέθοδοι οξείδωσης (φωτόλυση ή οξείδωση με υπεριώδη ακτινοβολία). Πέραν αυτού το σύστημα μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες εφαρμογές και προβληματικές ουσίες με αποτέλεσμα το RayWOx να καλύπτει όλο το φάσμα επιδόσεων από την προκατεργασία έως την πλήρη κατεργασία και διοχέτευση σε φυσικά ύδατα. Ένα μεγάλο μέρος των λυμάτων με οργανικά ή ανόργανα απόβλητα μπορεί να καθαριστεί. Ρυπάνσεις από αντιβιοτικά, ακτινολογικά σκιαγραφικά, χλωριούχους υδρογονάνθρακες και ουσίες που χρησιμοποιούνται στην υφαντουργία δοκιμάστηκαν με επιτυχία.

Η νέα αυτή τεχνολογία προβλέπεται να διατεθεί σε διάφορα μέρη της εύκρατης έως τροπικής ζώνης υπό μορφή εύκολα εγκαταστήσιμων και συντηρίσιμων μονάδων. Οι συνέταιροι του προγράμματος πιστεύουν ότι είναι δυνατή η εδραίωση στην αγορά επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων μίας προσιτής στην τιμή, αξιόπιστης και αποδοτικής ηλιακής τεχνολογίας. Τη διάθεση του RayWOx αναλαμβάνει η KACO, που αναμένει το επίκεντρο των πωλήσεων να είναι οι μεσογειακές χώρες.

Το 2008 το σύστημα RayWOx - τότε ακόμη υπό τον τίτλο του πιλοτικού προγράμματος SOWARLA - κέρδισε το βραβείο της Ενεργειακής Σφαίρας (Energy Globe, - "The world award for sustainability"). Το πρόγραμμα SOWARLA κατάφερε να επικρατήσει ανάμεσα σε 853 υποψηφίους στην κατηγορία "εθνικός νικητής". Το βραβείο απονέμεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναδεικνύει εξαιρετικά αειφόρα προγράμματα.