Μνημόνιο Κατανόησης (MOU) υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Ορυχείων και Ενέργειας της Σερβίας, Πέταρ Σκάντριτς, και του Ισπανού πρεσβευτή στο Βελιγράδι, Ινίγκο ντε Παλάσιο Εσπάνα. Το Μνημόνιο προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ του σερβικού υπουργείου Ενέργειας και της ισπανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας και Οικονομικής Ανάπτυξης
Μνημόνιο Κατανόησης (MOU)  υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Ορυχείων και Ενέργειας της Σερβίας, Πέταρ Σκάντριτς, και του Ισπανού πρεσβευτή στο Βελιγράδι, Ινίγκο ντε Παλάσιο Εσπάνα.

Το Μνημόνιο προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ του σερβικού υπουργείου Ενέργειας και της ισπανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας και Οικονομικής Ανάπτυξης και ειδικότερα στην αξιοποίηση της εμπειρίας που έχει αποκτήσει η Ισπανία στη χρήση των σύγχρονων μέσων εναλλακτικής παραγωγής ενέργειας.

Όπως δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, Ντιέγκο Λοπέζ Γκαρίντο, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι προτεραιότητα της κάθε χώρας που ασκεί την κυλιόμενη ευρωπαϊκή προεδρία, ενώ στο πλαίσιο αυτό, είναι προτεραιότητα και της ισπανικής προεδρίας. Σε αυτή τη βάση, υπάρχει ταύτιση της ισπανικής προεδρίας με τις ευρωπαϊκές επιδιώξεις του Βελιγραδίου.