Ο ισπανικός Όμιλος Wind Alliance θα επενδύσει 420 εκατομμύρια ευρώ σε έργο αιολικής φάρμας στη Σερβία εντός τριετίας, όπως ανέφερε ο Ισπανός Πρέσβης στο Βελιγράδι. "Η Wind Alliance σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα συγκρότημα αεροτουρμπινών στην πόλη του Pancevo ισχύος 350MW.
Ο ισπανικός Όμιλος Wind Alliance θα επενδύσει 420 εκατομμύρια ευρώ σε έργο αιολικής φάρμας στη Σερβία εντός τριετίας, όπως ανέφερε ο Ισπανός Πρέσβης στο Βελιγράδι.

"Η Wind Alliance σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα συγκρότημα αεροτουρμπινών στην πόλη του Pancevo ισχύος 350MW. Δουλεύουν στο έργο για ένα χρόνο και έχουν ετοιμάσει τα σχέδια για την κατασκευή αιολικής φάρμας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας,’’ είπε ο Ignacio de Palacio Espana σύμφωνα με το δικτυακό πόρταλ B92.

Ο Πρέσβης και ο Σέρβος Υπουργός Ενέργειας Petar Skundric έχουν επίσης υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για έργο αξίας 230.000 ευρώ για την ανάλυση της ανάπτυξης και της προώθησης της ηλιακής ενέργειας στη Σερβία.

"Η Σερβία θα εξέπεμπε δύο εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα λιγότερο κάθε χρόνο αν 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά στη χώρα χρησιμοποιούσαν ηλιακή ενέργεια για τη θέρμανση νερού. Η προοπτική για τη χρήση ηλιακής ενέργειας είναι υψηλή. Από όλες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που βρίσκονται στη διάθεση μας, το 14% θα μπορούσε να είναι ηλιακή ενέργεια,’’ ανέφερε ο Skundric.

(www.balkans.com)