Την δέσμευση της κυβέρνησης για στροφή της οικονομίας προς την πράσινη ανάπτυξη και για αλλαγή του υφισταμένου νομικού καθεστώτος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εξέφρασε στις αρχές της εβδομάδας ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης , μιλώντας από το βήμα του Διεθνούς Φόρουμ για τη Γεωθερμία.
Την δέσμευση της κυβέρνησης για στροφή της οικονομίας προς την πράσινη ανάπτυξη και για αλλαγή του υφισταμένου νομικού καθεστώτος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εξέφρασε στις αρχές της εβδομάδας ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης , μιλώντας από το βήμα του Διεθνούς Φόρουμ  για τη Γεωθερμία.

Ο κ. Μπόλαρης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1958 και, μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ρούσβελτ στο Σικάγο (Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση), ασχολήθηκε με τη δικηγορία.

Εκλέχθηκε βουλευτής το 2004 και το 2007 Την εντολή αυτή τίμησα με έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα: μόνιμα ανάμεσα στους πρώτους δέκα βουλευτές σε ερωτήσεις.

 Ο κ. Μπόλαρης δραστηριοποιήθηκε στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Αποδήμου Ελληνισμού, καθώς και στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στις υποθέσεις Βατοπεδίου και Παυλίδη.

Ο ΥφΟΙΑΝ έχει αναδείξει ενεργό συμμετοχή στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και στις Επιτροπές Φιλίας με τα Κοινοβούλια της Φινλανδίας και Βουλγαρίας.

Επίσης ο κ. Μπόλαρης εκλέχθηκε εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για την Παιδεία, ενώ έχει εισηγηθεί    εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σειρά σημαντικών νομοθετημάτων, όπως «Θέματα προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες διατάξεις» (Ν. 3687/2008), «Ίδρυση και λειτουργία κολλεγίων και άλλες διατάξεις» (Ν. 3696/2008) και «Ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» (Αύγουστος 2009).

Σύμφωνα με τον κ. Μπόλαρη ο ορισμός του από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Α. Παπανδρέου ως Πολιτικού Εκπροσώπου του Κινήματος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και η συμμετοχή μου στον Επιτελικό Κύκλο «Κράτος – Πολίτης – Αυτοδιοίκηση» σηματοδότησε νέες, υψηλότερες ευθύνες.
Ο κ. Μπόλαρης συμμετέχει στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τις 14 Οκτωβρίου 2009 καθώς ο Πρόεδρος Γιώργος Α.Παπανδρέου τον όρισε Υφυπουργό στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.