Αιολικό πάρκο, αξίας 250 εκατ. ευρώ θα κατασκευαστεί σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη Βασλούι, στα ανατολικά της Ρουμανίας. Η αιολική εγκατάσταση θα περιλαμβάνει την κατασκευή και τη λειτουργία 50 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών, με μέσο ύψος 150 μέτρων, ενώ το κόστος κατασκευής της κάθε ανεμογεννήτριας αναμένεται να φτάσει στα 5 εκατ. ευρώ
Αιολικό πάρκο, αξίας 250 εκατ. ευρώ θα κατασκευαστεί σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη Βασλούι, στα ανατολικά της Ρουμανίας.

Η αιολική εγκατάσταση θα περιλαμβάνει την κατασκευή και τη λειτουργία 50 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών, με μέσο ύψος 150 μέτρων, ενώ το κόστος κατασκευής της κάθε ανεμογεννήτριας αναμένεται να φτάσει στα 5 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Vasile Zanfir, ενώ οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών πρόκειται να νοικιάσουν περίπου 20 εκτάρια γης από τους κατοίκους, περιμετρικά κάθε ανεμογεννήτριας.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί με τη σύμπραξη οικονομικών κεφαλαίων και επενδυτών από την Ιαπωνία και την Αυστραλία, ενώ για την κατασκευή του αιολικού πάρκου έχει νοικιαστεί έκταση με εμβαδόν 20 εκταρίων.