Η ζήτηση του πετρελαίου έχει βελτιωθεί και θα συνεχίσει να βελτιώνεται το 2010, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου του Κατάρ, Αμπντουλάχ αλ – Ατίβα τη Δευτέρα. «Βλέπουμε μια βελτίωση στη ζήτηση από την Ασία», δήλωσε καταφθάνοντας στην Ανγκόλα για τη συνεδρίαση του OPEC την Τρίτη.

Η ζήτηση του πετρελαίου έχει βελτιωθεί και θα συνεχίσει να βελτιώνεται το 2010, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου του Κατάρ, Αμπντουλάχ αλ – Ατίβα τη Δευτέρα.

«Βλέπουμε μια βελτίωση στη ζήτηση από την Ασία», δήλωσε καταφθάνοντας στην Ανγκόλα για τη συνεδρίαση του OPEC την Τρίτη.

Ο κ. Ατίγια πάντως, τόνισε πως δεν έχει διαπιστώσει ακόμα βελτίωση στην αμερικανική και ευρωπαϊκή ζήτηση. Πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε η ζήτηση από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να είναι μεγαλύτερη στα τέλη του 2010».

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ τόνισε ότι ο οργανισμός αναμένεται να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή του στη συνάντηση της Τρίτης, καθώς οι τιμές βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα για τα μέλη του.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο και ο ΙΕΑ δήλωσε πως αναμένει αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2010, μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Η πρόβλεψη του ΙΕΑ συνέπεσε με την ανακοίνωση οικονομικών δεδομένων της Κίνας, τα οποία μιλούν για αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 19% το Νοέμβριο.