Ο κ. Άρης Τσικούρας της McKinsey & Company συμμετείχε ως ομιλητής στο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2009», το οποίο διοργάνωσε το ΙΕΝΕ στο Ευγενίδειο Ίδρυμα το Νοέμβριο. Η πολύτιμη συμβολή του στον ενεργειακό διάλογο είχε τη μορφή μιας ανάλυσης της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου υπό το φως της νέας πραγματικότητας που αναδύεται στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και στην αρχή της επόμενης

Ο κ. Άρης Τσικούρας της McKinsey & Company συμμετείχε ως ομιλητής στο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2009», το οποίο διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στο Ευγενίδειο Ίδρυμα το Νοέμβριο. Η πολύτιμη συμβολή του στον ενεργειακό διάλογο είχε τη μορφή μιας ανάλυσης της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου υπό το φως της νέας πραγματικότητας που αναδύεται στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και στην αρχή της επόμενης.

Ο κ. Άρης Τσικούρας είναι Συνέταιρος στο γραφείο της McKinsey & Company της Αθήνας, ενώ αρχικά εργαζόταν για το γραφείο της εταιρείας στη Νέα Υόρκη από το 1996 ως το 2000. Ειδικεύεται σε θέματα ενέργειας και στη βιομηχανία υψηλής ενεργειακής έντασης, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος σχετικών σχεδίων και σε αναπτυξιακά προγράμματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο κ. Τσικούρας διαθέτει εκτενή εμπειρία στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, έχοντας εργαστεί για επιχειρήσεις κοινής ωφελείας σε αρκετές χώρες πάνω σε ζητήματα αναμόρφωσης και ενεργειακής πολιτικής, στη ρύθμιση των αναπτυσσόμενων ενεργειακών αγορών, στις ρυθμιστικές στρατηγικές, στις στρατηγικές εισόδου, στη διαχείριση ρίσκου και τα προγράμματα βελτίωσης της λειτουργίας.

Επιπλέον, έχει εργαστεί σε συναφείς κλάδους, καθοδηγώντας μελέτες στρατηγικές, επιχειρησιακές και οργανωτικές για εταιρείες μεταλλευμάτων και πετρελαίου. Ο κ. Τσικούρας διαθέτει πτυχίο Μηχανικής, Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από την Οξφόρδη, καθώς και από το Πανεπιστήμιο Stanford.