Για τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) εξελέγη ο κ. Ντάτο Μουχάμαντ Σαρούλ Ικράμ Γιακόμπ από τη Μαλαισία, ο οποίος θα πάρει τη σκυτάλη από τον προκάτοχό του, κ. Αρσάντ, σε μια περίοδο σημαντικών εξελίξεων και προκλήσεων για τον οργανισμό, λόγω του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Για τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) εξελέγη ο κ. Ντάτο Μουχάμαντ Σαρούλ Ικράμ Γιακόμπ από τη Μαλαισία, ο οποίος θα πάρει τη σκυτάλη από τον προκάτοχό του, κ. Αρσάντ, σε μια περίοδο σημαντικών εξελίξεων και προκλήσεων για τον οργανισμό, λόγω του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Θυμίζουμε ότι επικεφαλής του οργανισμού είναι ο Γιουκίγιο Αμάνο που εξελέγη το 2009.

Ο κ. Γιακόμπ είναι πτυχιούχος στην Οικολογία (Πανεπιστήμιο Μαλάγια) και ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα το 1988 στο υπουργείο Εξωτερικών της Μαλαισίας. Εκπροσώπησε τη χώρα του σε μεγάλο αριθμό διεθνών συνομιλιών και σε συνελεύσεις σχετικές με τον αφοπλισμό, την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων και την τρομοκρατία.

Από το 1991 ως το 2002, υπηρέτησε σε διάφορα διπλωματικά πόστα, ενώ το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται για την αποστολή της Μαλαισίας στον ΙΑΕΑ και στον ΟΗΕ. Τον Δεκέμβριο του 2007, ο κ. Γιακόμπ τοποθετήθηκε πρέσβης της Μαλαισίας στο Κατάρ. Στη διάρκεια της καριέρας του έχει λάβει πλήθος τιμητικών διακρίσεων, όπως τα βραβεία Ahli Ahmad Shah Pahang, Setia Ahmad Shah Pahang, Darjah Indera Magkota Pahang και άλλα.