Αναφερόμενος στο σχόλιο του διευθύνοντα συμβούλου της Ιταλικής ΕΝΙ για την πιθανή συνεργασία μεταξύ των αγωγών South Stream και Nabucco, ο εκπρόσωπος της Gazprom κ. Sergei Kupriyanov δήλωσε: «Καμία προσφορά δεν έχει υποβληθεί, καμία διαπραγμάτευση δεν διεξάγεται. Αντιλαμβανόμαστε ότι με το σχόλιό του ο κ. Σκαρόνι απλά ήθελε να τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα ανάμεσα στον South Stream και τον Nabucco και ότι δεν είναι ανταγωνιστικά σχέδια. Όπως πάντα επισημαίναμε, και θα χρειαστούν τα δύο σχέδια για την κάλυψη των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο»
Αναφερόμενος στο σχόλιο του διευθύνοντα συμβούλου της Ιταλικής ΕΝΙ για την πιθανή συνεργασία μεταξύ των αγωγών South Stream και Nabucco, ο εκπρόσωπος της Gazprom κ. Sergei Kupriyanov δήλωσε:

«Καμία προσφορά δεν έχει υποβληθεί, καμία διαπραγμάτευση δεν διεξάγεται. Αντιλαμβανόμαστε ότι με το σχόλιό του ο κ. Σκαρόνι απλά ήθελε να τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα ανάμεσα στον South Stream και τον Nabucco και ότι δεν είναι ανταγωνιστικά σχέδια. Όπως πάντα επισημαίναμε, και θα χρειαστούν τα δύο σχέδια για την κάλυψη των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Vedomosti αναφέρονται δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Eni, ο οποίος τόνισε σε συνέδριο στο Χιούστον των ΗΠΑ ότι αν όλοι οι συνέταιροι αποφάσιζαν να συνενώσουν τους δύο αγωγούς για τμήμα της διαδρομής τους, «θα μειώναμε την επένδυση, τα επιχειρησιακά κόστη και θα αυξάναμε τις επιστροφές».

Η Eni συνεργάζεται με την Gazprom για την υλοποίηση του αγωγού South Stream.