Aπό τα Λόγια στην Πράξη

Στο εξάμηνο της θητείας της η νέα κυβέρνηση είναι αλήθεια ότι παρουσιάζει μια ασυνήθιστη κινητικότητα την οποία είχαμε ξεχάσει στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη NΔ. Για πολλά θέματα όμως είχαμε πολλαπλές εξαγγελίες και ελάχιστες αποφάσεις. Eίχαμε και έχουμε μαραθώνιες συνεδριάσεις, διαβουλεύσεις και συνεργασίες αλλά όχι πάντα και απτά αποτελέσματα
energia.gr
Πεμ, 1 Απριλίου 2010 - 08:25
Στο εξάμηνο της θητείας της η νέα κυβέρνηση είναι αλήθεια ότι παρουσιάζει μια ασυνήθιστη κινητικότητα την οποία είχαμε ξεχάσει στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη NΔ. Για πολλά θέματα όμως είχαμε πολλαπλές εξαγγελίες και ελάχιστες αποφάσεις. Eίχαμε και έχουμε μαραθώνιες συνεδριάσεις, διαβουλεύσεις και συνεργασίες αλλά όχι πάντα και απτά αποτελέσματα.

Ενα θέμα, για παράδειγμα, που έχει έλθει στην επικαιρότητα πολλές φορές είναι και αυτό της περιβόητης συγχώνευσης και κατάργησης φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Tις συχνές εξαγγελίες δεν ακολούθησε μια απόφαση. Xθες, για μια ακόμη φορά, αρμόδιο κυβερνητικό όργανο ξόδεψε πολλές ώρες συζήτησης για το θέμα. Aυτό που η ανάγκη επιβάλλει δεν είναι οι διαβουλεύσεις και οι εκτονωτικές συζητήσεις μεταξύ των υπουργών αλλά συγκεκριμένες πράξεις που θα φέρουν αποτελέσματα ώστε να σταματήσει η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος το οποίο άλλωστε δεν υπάρχει για να ξοδεύεται.

H κυβέρνηση βεβαίως διαχειρίζεται μια άκρως επικίνδυνη οικονομική κατάσταση και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τα κάνει όλα σε μια μέρα. Ωστόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν χρειάζονται πολλές διαδικασίες και διαβουλεύσεις αλλά χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσης των αρμοδίων υπουργών.

Σε μια στιγμή που η χώρα δανείζεται μετά κόπων και βασάνων φαντάζει περιττή πολυτέλεια η συντήρηση ενίοτε άχρηστων οργανισμών και φορέων. Σε αυτό το ιδιότυπο πάρτι μάλιστα συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό και οι τοπικοί άρχοντες πολλοί εκ των οποίων επιδίδονται σε αισχρή ψηφοθηρία και συντηρούν ένα καθεστώς πελατειακών σχέσεων που κοστίζει και προσβάλλει. Όσο ταχύτερα κλείσουν οι εστίες της σπατάλης τόσο ταχύτερα θα αναπνεύσει η οικονομία. H κυβέρνηση έχει δείξει ότι στα δύσκολα τολμά παρά τις όποιες ταλαντεύσεις της. Ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένο να επιταχύνει την υλοποίηση των δικών της εξαγγελιών για να μη χάσει τις κρίσιμες μάχες που έρχονται.

(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 31/03/2010)