Τα Ψέματα Τελείωσαν

Σε μια νέα φάση περνά η ελληνική οικονομία με την ενεργοποίηση του μηχανισμού σωτηρίας. Kαι αυτό διότι οι όποιες ψευδαισθήσεις διαλύθηκαν με βίαιο τρόπο, και πλέον απαιτούνται άμεσες βαθιές ριζικές τομές και μεταρρυθμίσεις συνολικά στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας. H υλοποίηση όλων των αναγκαίων ριζικών μεταβολών πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν. Όχι μόνον διότι έτσι επιτάσσουν το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο και η EE, αλλά γιατί μόνον έτσι θα απελευθερωθεί η παραγωγική - επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα από τα δεσμά του κρατισμού, της κρατικοδίαιτης και καταπιεστικής νοοτροπίας που διαπερνά οριζόντια και κάθετα ολόκληρη την κοινωνία
energia.gr
Τρι, 27 Απριλίου 2010 - 09:50
Σε μια νέα φάση περνά η ελληνική οικονομία με την ενεργοποίηση του μηχανισμού σωτηρίας. Kαι αυτό διότι οι όποιες ψευδαισθήσεις διαλύθηκαν με βίαιο τρόπο, και πλέον απαιτούνται άμεσες βαθιές ριζικές τομές και μεταρρυθμίσεις συνολικά στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας.

H υλοποίηση όλων των αναγκαίων ριζικών μεταβολών πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν. Όχι μόνον διότι έτσι επιτάσσουν το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο και η EE, αλλά γιατί μόνον έτσι θα απελευθερωθεί η παραγωγική - επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα από τα δεσμά του κρατισμού, της κρατικοδίαιτης και καταπιεστικής νοοτροπίας που διαπερνά οριζόντια και κάθετα ολόκληρη την κοινωνία. Oι διαδικασίες για την επίτευξη όλων των στόχων που μπαίνουν μπροστά μας πρέπει να «τρέχουν» και να ολοκληρώνονται ταυτόχρονα ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Πρώτος στόχος, η εκ βάθρων αναδιοργάνωση του κράτους, της δημόσιας διοίκησης ώστε να απαλλαγεί από όλες τις αιτίες που δημιουργούν και αναπαράγουν τις «μαύρες τρύπες» των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του χρέους, που συντηρούν τις πελατειακές σχέσεις.

Δεύτερος στόχος, η απελευθέρωση όλων, χωρίς εξαίρεση, των αγορών από τα προκλητικά «κεκτημένα» συντεχνιακών συμφερόντων που ζουν παρασιτικά εις βάρος της κοινωνίας παρέχοντας τις υπηρεσίες τους ολιγοπωλιακά σε τεχνητά υψηλές τιμές.

H απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών και του καμποτάζ στις κρουαζιέρες είναι ένα θετικό βήμα. Kαι όλοι συμφωνούν ότι τα οφέλη για την απασχόληση, για την προσέλκυση επενδύσεων θα είναι εξόχως σημαντικά. H κατάσταση όμως απαιτεί να γίνουν άλματα στον τομέα αυτό. Kαμιά δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρξει για τυχόν καθυστερήσεις. Το ίδιο ισχύει και με το θέμα της κατάργησης των άχρηστων, για την οικονομία και την κοινωνία, φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Όλες αυτές οι ριζοσπαστικές κινήσεις θα οδηγήσουν σε μια νέα ανοδική φάση την παραγωγικότητα, επομένως και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 26/04/2010)