Συγκεκριμένο στόχο όσον αφορά στην παραγωγή φυσικού αερίου έθεσε για πρώτη φορά το Κουβέιτ, καθώς ανώτατο στέλεχος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας έκανε λόγο για παραγωγή 114 εκατ. κυβικών μέτρων την ημέρα το 2030. «Ορίσαμε για πρώτη φορά στόχο για την παραγωγή φυσικού αερίου στο Κουβέιτ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κρατικής Kuwait Oil Co κ. Μουχάμαντ Χουσέιν, μιλώντας στο 18ο συνέδριο της Μέσης Ανατολής για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
Συγκεκριμένο στόχο όσον αφορά στην παραγωγή φυσικού αερίου έθεσε για πρώτη φορά το Κουβέιτ, καθώς ανώτατο στέλεχος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας έκανε λόγο για παραγωγή 114 εκατ. κυβικών μέτρων την ημέρα το 2030.

«Ορίσαμε για πρώτη φορά στόχο για την παραγωγή φυσικού αερίου στο Κουβέιτ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κρατικής Kuwait Oil Co κ. Μουχάμαντ Χουσέιν, μιλώντας στο 18ο συνέδριο της Μέσης Ανατολής για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Το εμιράτο, το οποίο είναι μέλος του ΟΠΕΚ, παράγει σήμερα 4 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα από κοίτασμα που ανακαλύφθηκε το 2006 καθώς και 28 εκατ. κυβικά μέτρα συνδεδεμένου φυσικού αερίου την ημέρα. Από τον στόχο της συνολικής παραγωγής των 114 εκατ. κυβικών μέτρων την ημέρα το 2030, τα 37 εκατ. κυβικά μέτρα θα είναι συνδεδεμένο φυσικό αέριο, διευκρίνισε ο κ. Χουσέιν.

Ο αντιπρόεδρος της Kuwait Oil Co είπε επίσης ότι το εμιράτο, το οποίο χρειάζεται φυσικό αέριο για να θέσει σε λειτουργία τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, τις μονάδες αφαλάτωσης και μια μεγάλη μονάδα διύλισης πετρελαίου, σκοπεύει να εφαρμόσει επιθετική πολιτική στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, δίνοντας έμφαση στα υπεράκτια κοιτάσματα.

Στις αρχές του μήνα, το Κουβέιτ - του οποίου η παραγωγή αργού πετρελαίου ανέρχεται σε 2,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα - άρχισε να εισάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένει εισαγωγές 14,2 εκατ. κυβικών μέτρων την ημέρα, κατά μέσον όρο.