Μερίδιο από το πρώτο ιδιωτικό φορτίο υγροποιημένου αερίου εξασφάλισε η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου. Αυτό φτάνει στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στις 11 Μαΐου για λογαριασμό των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου, ενώ η «μοιρασιά» του με τη ΔΕΠΑ, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, προαναγγέλλει εκδήλωση ενδιαφέροντος για είσοδό τους στη ΔΕΠΑ, όταν αυτή οδεύσει προς ιδιωτικοποίηση.

Μερίδιο από το πρώτο ιδιωτικό φορτίο υγροποιημένου αερίου εξασφάλισε η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου.

Αυτό φτάνει στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στις 11 Μαΐου για λογαριασμό των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου, ενώ η «μοιρασιά» του με τη ΔΕΠΑ, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, προαναγγέλλει εκδήλωση ενδιαφέροντος για είσοδό τους στη ΔΕΠΑ, όταν αυτή οδεύσει προς ιδιωτικοποίηση.

Το υγροποιημένο φορτίο προέρχεται από τη Γουινέα και ανέρχεται σε 140.000 κυβικά μέτρα, που αντιστοιχούν σε περίπου 84.000.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Από την ποσότητα αυτή, 20.000 κυβικά θα παραλάβει το διυλιστήριο της Μότορ Οϊλ, 70.000 κυβικά η Αλουμίνιον, ενώ με κοινή απόφαση των δύο ομίλων έγινε δεκτή η πρόταση της ΔΕΠΑ, να της παραχωρηθούν 50.000 κυβικά μέτρα στους ίδιους προνομιακούς όρους με αυτούς που ισχύουν για τους αρχικούς αγοραστές.

Η εισαγωγή υγροποιημένου αερίου, με προμηθευτή την British Gas για λογαριασμό ιδιωτικών εταιρειών, έγινε πραγματικότητα μετά την έγκριση από το υπουργείο ΠΕΚΑ των κωδίκων διαχείρισης του δικτύου, διαδικασία που εκκρεμούσε από το 2005.

Απόπειρα των δύο ομίλων να εισαγάγουν φορτίο τον περασμένο Δεκέμβριο, με βάση τις μεταβατικές διατάξεις του νόμου, εμποδίστηκε από την προηγούμενη διοίκηση του Διαχειριστή του Συστήματος.