Χρυσούλα Αργυρίου, Υψηλόβαθμο Στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-TREN)

Χρυσούλα Αργυρίου, Υψηλόβαθμο Στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-TREN)
energia.gr
Παρ, 16 Ιουλίου 2010 - 19:32
Η κα Χρυσούλα Αργυρίου, υψηλόβαθμο στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-TREN), συμμετείχε στον 4ο Ενεργειακό Διάλογο του ΙΕΝΕ, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη την 1η Ιουνίου, με μια δυναμική και ενημερωτική παρουσίαση για τις θέσεις της Επιτροπής για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η κα Χρυσούλα Αργυρίου, υψηλόβαθμο στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( DG- TREN), συμμετείχε στον 4ο Ενεργειακό Διάλογο του ΙΕΝΕ, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη την 1η Ιουνίου, με μια δυναμική και ενημερωτική παρουσίαση για τις θέσεις της Επιτροπής για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η κα Αργυρίου εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2001, με έμφαση στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενεργειακής αγοράς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ανάμεσα στα αποτελέσματα των προσπαθειών που έχει καταβάλει ανήκει και η υπογραφή της Συνθήκης Ενεργειακής Κοινότητας, όπως και η ίδρυση του Φόρουμ της Αθήνας και του Μάριμπορ για τις αγορές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου αντιστοίχως. Επίσης, η κα Αργυρίου έχει συμμετάσχει στην κατάρτιση κοινοτικών οδηγιών σε σχέση με τον σχεδιασμό της αγοράς, την αναθεώρηση των δασμολογικών πολιτικών και την προστασία του καταναλωτή. Τέλος, συνέβαλε στην ίδρυση του Γραφείου Συντονισμένης Δράσης της 8ης Περιφέρειας που αφορά τη διαφάνεια στη διασυνοριακή μεταφορά ηλεκτρισμού.

Προτού συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κα Αργυρίου εργάστηκε στο ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης επί σειρά ετών, παράγοντας ουσιαστικό έργο.