Υπερδιπλάσια κέρδη ανακοίνωσε η CNOOC για το πρώτο εξάμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς η οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα ενίσχυσε τη ζήτηση και οδήγησε σε ράλι τις τιμές του αργού. Τα καθαρά κέρδη της κινεζικής παραγωγού πετρελαίου αυξήθηκαν στα 25,99 δισ. γουάν (3,8 δισ. δολάρια) ή 0,58 γουάν ανά μετοχή από 12,4 δισ. γουάν ή 0,28 γουάν ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2009
Υπερδιπλάσια κέρδη ανακοίνωσε η CNOOC για το πρώτο εξάμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς η οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα ενίσχυσε τη ζήτηση και οδήγησε σε ράλι τις τιμές του αργού.

Τα καθαρά κέρδη της κινεζικής παραγωγού πετρελαίου αυξήθηκαν στα 25,99 δισ. γουάν (3,8 δισ. δολάρια) ή 0,58 γουάν ανά μετοχή από 12,4 δισ. γουάν ή 0,28 γουάν ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Τα κέρδη της CNOOC ξεπέρασαν τόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι τα τοποθετούσαν στα 23 δισ. γουάν κατά μέσο όρο, όσο και τα αντίστοιχα κέρδη που ανακοίνωσαν οι ανταγωνίστριές της Exxon Mobil και Royal Dutch Shell.

Η παραγωγή της CNOOC αυξήθηκε κατά 41%, φτάνοντας σε επίπεδα – ρεκόρ, χάρη στην ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας και την άνοδο των τιμών του αργού κατά 50% στο πρώτο εξάμηνο. Στόχος του προέδρου της εταιρείας, Φου Τσενγκγιού, είναι να ενισχύσει την παραγωγή φέτος κατά 28%.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, οι λειτουργικές δαπάνες της κινεζικής εταιρείας μειώθηκαν περίπου 15% σε σχέση με πέρυσι στα 6,80 δολάρια το βαρέλι. Η μέση τιμή του αργού στα αμερικανικά συμβόλαια προθεσμιακής εκπλήρωσης διαμορφώθηκε την ίδια περίοδο στα 78 δολάρια το βαρέλι.