Ο Δρ. Μανθος Σανταμούρης είναι ο νέος Πρόεδρος του ΚΑΠΕ, έχοντας πίσω του μια μακρόχρονη και διακεκριμένη πορεία στον χώρο των ΑΠΕ και ιδιαίτερα στην ηλιακή ενέργεια και τις εφαρμογές της στο δομημένο περιβάλλον.

Ο Δρ. Μανθος Σανταμούρης είναι ο νέος Πρόεδρος του ΚΑΠΕ, έχοντας πίσω του μια μακρόχρονη και διακεκριμένη πορεία στον χώρο των ΑΠΕ και ιδιαίτερα στην ηλιακή ενέργεια και τις εφαρμογές της στο δομημένο περιβάλλον. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Τόκιο, στο Πανεπιστήμιο του Μπολτζάνο Iταλίας, στο Metropolitan University του Λονδίνου και στο Cyprus Institute.

Είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής Κτιριακού Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Επίσης , είναι αρχισυντάκτης του διεθνούς περιοδικού ‘Journal of Advances Building Energy ResearchΆ , μέλος της συντακτικής επιτροπής των διεθνών περιοδικών Solar Ε nergy, Energy and Buildings, Buildings Environment, Journal of Sustainable Energy, Journal of Low Carbon Technologies, Journal of Open Construction and Building Technology, καθώς και του Journal of Ventilation.

Είναι, επίσης, εκδότης της επιστημονικής σειράς βιβλίων BEST του εκδοτικού οίκου Earthscan του Λονδίνου, αλλά και 12 διεθνών επιστημονικών βιβλίων, σε θέματα σχετικά με την ηλιακή ενέργεια και την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Παράλληλα, ο Δρ. Σανταμούρης είναι πρόεδρος του Cool Roof Council of Europe, αντιπρόεδρος του Air Infiltration & Ventilation Center και αντιπρόεδρος της World Society for Sustainable Energy Technologies.

Έχει συγγράψει περί τα 184 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε δέκα ειδικές εκδόσεις διεθνών επιστημονικών περιοδικών και έχει συντονίσει μεγάλα διεθνή επιστημονικά ερευνητικά έργα.