Η αμερικανική Chevron ανακοίνωσε σήμερα πως η θυγατρική της στην Τουρκία κέρδισε συμβόλαιο για έρευνες πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα. «Η συμφωνία αντιπροσωπεύει την είσοδο σε μια πολλά υποσχόμενη λεκάνη», τόνισε ο αντιπρόεδρος, Τζορτζ Κίρκλαντ. «Προσβλέπουμε στην παροχή της τεχνογνωσίας μας, της γνώσης μας στις έρευνες σε μεγάλα βάθη και της έμφασης που δίνουμε στην ασφάλεια στην συνεργασία αυτή».

Η αμερικανική Chevron ανακοίνωσε σήμερα πως η θυγατρική της στην Τουρκία κέρδισε συμβόλαιο για έρευνες πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα.

«Η συμφωνία αντιπροσωπεύει την είσοδο σε μια πολλά υποσχόμενη λεκάνη», τόνισε ο αντιπρόεδρος, Τζορτζ Κίρκλαντ. «Προσβλέπουμε στην παροχή της τεχνογνωσίας μας, της γνώσης μας στις έρευνες σε μεγάλα βάθη και της έμφασης που δίνουμε στην ασφάλεια στην συνεργασία αυτή».

Η Chevron θα αποκτήσει μερίδιο 50% στο δυτικό κομμάτι μιας ζώνης 8.700 τετραγωνικών μιλίων, 350 χμ. βορειοδυτικά της Άγκυρας. Το υπόλοιπο 50% ανήκει στην τουρκική Turkiye Petrolleri Anonim, η οποία θα είναι και η διαχειρίστρια της γεώτρησης που προετοιμάζεται. Αν αυτή είναι επιτυχής, τότε οι δύο εταιρείες θα συλλέξουν σεισμολογικά δεδομένα και θα προχωρήσουν σε νέα γεώτρηση το 2012.

Η Chevron θα αναλάβει την διαχείριση σε μεταγενέστερη φάση της ανάπτυξης των όποιων κοιτασμάτων.