Το μέλλον της γαλλικής πυρηνικής βιομηχανίας είναι μάλλον αβέβαιο, μετά την απόσυρση της GDF Suez από το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού αντιδραστήρα EPR. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ζεράρ Μεστραγιέ, ενημέρωσε την κυβέρνηση της χώρας ότι ο όμιλος δεν θα συμμετάσχει στο σχέδιο κατασκευής του σταθμού των 1.600MW στο Πενλί της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Το μέλλον της γαλλικής πυρηνικής βιομηχανίας είναι μάλλον αβέβαιο, μετά την απόσυρση της GDF Suez από το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού αντιδραστήρα EPR. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ζεράρ Μεστραγιέ, ενημέρωσε την κυβέρνηση της χώρας ότι ο όμιλος δεν θα συμμετάσχει στο σχέδιο κατασκευής του σταθμού των 1.600 MW στο Πενλί της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Τον ρόλο αυτό πλέον τον αναλαμβάνει η ανταγωνίστρια EDF, η οποία εξασφάλισε μερίδιο 25% στο σχέδιο Πενλί, δίχως μάλιστα να αναλάβει και την ευθύνη για την ομαλή του λειτουργία. Για την ίδια την GDF πάντως, πρόκειται για ακόμη μια αρνητική εξέλιξη, μετά την απώλεια του συμβολαίου στα ΗΑΕ για την κατασκευή τεσσάρων αντιδραστήρων, ύψους 20 δις δολαρίων, νωρίτερα φέτος.

Η διοίκηση του ομίλου στρέφεται πλέον σε εναλλακτικές επιλογές, όπως η πώληση αντιδραστήρων άλλου τύπου, όπως ο αμερικανο-ιαπωνικός ΑΡ-1000. Προς το παρόν πάντως εξακολουθεί να πιέζει για την ανάληψη έργου στην Ατμέα της Γαλλίας, ισχύος 1.100 MW.