Τα ΕΛΠΕ αναμένουν την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του διϋλιστηρίου στη Θεσσαλονίκη στα τέλη Φεβρουαρίου του 2011, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Κωστόπουλος, τη Δευτέρα.Το διϋλιστήριο θα διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του στα μέσα Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου ώστε να συνδεθούν οι νέες μονάδες με τον ήδη υπάρχον εξοπλισμό. 
Επίσης, στα τέλη του 2011 αναμένεται και η αναβάθμιση στο διϋλιστήριο της Ελευσίνας.Τα προγράμματα αυτά έχουν ως σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής των μεσαίων υποπροϊόντων και θα επιτρέψουν στον όμιλο να επεξεργάζεται ετησίως 2 εκατ. τόνους χαμηλής ποιότητας καυσίμου σε ντίζελ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, το οποίο έχει υψηλότερη αξία.
«Οι συνθήκες στην αγορά είναι πολύ δύσκολες και θα παραμείνουν έτσι», τόνισε ο κ. Κωστόπουλος, ο οποίος θεωρεί όμως ότι οι επενδύσεις είναι δικαιολογημένες από την αναμενόμενη αύξηση στην κατανάλωση ντίζελ στη Μεσόγειο με άξονα το 2025. «Η περιοχή καταναλώνει περισσότερο ντίζελ από ότι παράγει και το έλλειμμα αυτό αναμένεται να διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα», συμπλήρωσε.