Η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας (CDB) εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την υλοποίηση ενεργειακών και κατασκευαστικών σχεδίων στη Βουλγαρία, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, κ. Evgeni Angelov. Επισήμανε, συγκεκριμένα, ότι η CDB, εις εκ των βασικών χρηματοοικονομικών οργανισμών που υλοποιούν την κινεζική επενδυτική πολιτική, εκδήλωσε ενδιαφέρον για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας πυρηνικής ενέργειας στη Βουλγαρία (Belene NPP), καθώς και για έργα αυτοκινητοδρόμων.

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας ( CDB) εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την υλοποίηση ενεργειακών και κατασκευαστικών σχεδίων στη Βουλγαρία, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, κ. Evgeni Angelov. Επισήμανε, συγκεκριμένα, ότι η CDB, εις εκ των βασικών χρηματοοικονομικών οργανισμών που υλοποιούν την κινεζική επενδυτική πολιτική, εκδήλωσε ενδιαφέρον για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας πυρηνικής ενέργειας στη Βουλγαρία ( Belene NPP), καθώς και για έργα αυτοκινητοδρόμων. Όπως, όμως, τόνισε ο κ. Angelov, η εκδήλωση ενδιαφέροντος δε σημαίνει ότι έχει οριστικοποιηθεί κάποια συγκεκριμένη επενδυτική συμφωνία.

Σημειώνεται, επίσης, ότι άνοιγμα προς Κινέζους επενδυτές έχει κάνει και ο Δήμος Σόφιας. Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος, κ. Minko Gerdjikov, έχει καλέσει κινεζικές επενδύσεις να αποκτήσουν τη Δημοτική Τράπεζα αλλά και να επενδύσουν στην εταιρεία θέρμανσης της πρωτεύουσας ( Toplofikatsiya), η οποία παρέχει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 400.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τον κ. Gerdjikov επενδυτικές ευκαιρίες στον ενεργειακό τομέα προσφέρουν και οι μελλοντικές εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων της πρωτεύουσας, από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει καύσιμο, κατάλληλο για παραγωγή ενέργειας (από μια νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας) και εκμετάλλευση από την Toplofikatsiya.