Σε 1,4 δις ευρώ υπολόγισε το κόστος κατασκευής του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που θα περάσει μέσα από τη Σερβία, καθώς και των υπόγειων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, ο Υπουργός Ενέργειας και Μεταλλευμάτων της χώρας κ. Petar Skundric. Μιλώντας σε ειδική τελετή για την 1η Οκτωβρίου, Ημέρα των Εργατών της Βιομηχανίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στη Σερβία, ο κ. Skundric δήλωσε ότι η πλήρης παροχή φυσικού αερίου στη Σερβία θα χρειαστεί πέντε με έξι χρόνια, διαδικασία που θα απαιτήσει επενδύσεις ύψους 400-600 εκατ. ευρώ
Σε 1,4 δις ευρώ υπολόγισε το κόστος κατασκευής του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που θα περάσει μέσα από τη Σερβία, καθώς και των υπόγειων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, ο Υπουργός Ενέργειας και Μεταλλευμάτων της χώρας κ. Petar Skundric.

Μιλώντας σε ειδική τελετή για την 1η Οκτωβρίου, Ημέρα των Εργατών της Βιομηχανίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στη Σερβία, ο κ. Skundric δήλωσε ότι η πλήρης παροχή φυσικού αερίου στη Σερβία θα χρειαστεί πέντε με έξι χρόνια, διαδικασία που θα απαιτήσει επενδύσεις ύψους 400-600 εκατ. ευρώ.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Σερβία, από κοινού με την Gaspromneft, θα προχωρήσει σε επενδύσεις περίπου ενός δις δολ.. για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι επενδύσεις θα περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό του διυλιστηρίου στο Πάντσεβο, καθώς και έρευνες σε νέα πετρελαϊκά πεδία και στην παροχή φυσικού αερίου με μη συμβατικές μεθόδους.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε τη σερβορωσική συμφωνία πετρελαίου και φυσικού αερίου ως ένα από τα θεμέλια της στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών, ενώ ο Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι κ. Alexander Konuzin τόνισε ότι δύσκολα μπορούσε να βρεθεί χώρα στην οποία η Ρωσία θα μπορούσε να προβεί σε τόσο μεγάλες επενδύσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα τόσο για τη σερβική όσο και για τη ρωσική οικονομία.