Ως τα τέλη του χρόνου, η κυβέρνηση της Ρουμανίας αναμένεται να καταλήξει στην επιλογή μάνατζερ για την μεσολάβηση στην πώληση του 9,8% των μετοχών της μεγαλύτερης πετρελαϊκής της χώρας, της OMV Petrom SA. Η διαδικασία αυτή πιθανότατα θα καθυστερήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου ως το τέλος του 2011, μιας και οι μεσολαβητές θα πρέπει να προετοιμάσουν τα απαραίτητα έγγραφα και να εναρμονιστούν με τους κανόνες συναλλαγών, όπως δήλωσε στο Bloomberg ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της χώρας
Ως τα τέλη του χρόνου, η κυβέρνηση της Ρουμανίας αναμένεται να καταλήξει στην επιλογή μάνατζερ για την μεσολάβηση στην πώληση του 9,8% των μετοχών της μεγαλύτερης πετρελαϊκής της χώρας, της OMV Petrom SA. Η διαδικασία αυτή πιθανότατα θα καθυστερήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου ως το τέλος του 2011, μιας και οι μεσολαβητές θα πρέπει να προετοιμάσουν τα απαραίτητα έγγραφα και να εναρμονιστούν με τους κανόνες συναλλαγών, όπως δήλωσε στο Bloomberg ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της χώρας.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία επιλογής των μάνατζερ για την πώληση των μετοχώ», είπε ο κ. Claudiu Stafie στο Bloomberg, ενώ ας σημειωθεί ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομίας Adriean Videanu ήθελε να ολοκληρώσει τη διαδικασία ως τον Σεπτέμβριο.Η Ρουμανία, που έχει λάβει οικονομική ενίσχυση ύψους 20 δις ευρώ από το ΔΝΤ, ελπίζει ότι πουλώντας μειοψηφικά πακέτα στις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας θα προσελκύσει ξένα κεφάλαια και επενδύσεις.

«Είναι προς το συμφέρον μας η επιτάχυνση της διαδικασίας», δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου κ. Valentin Ionescu, αφού αναφέρθηκε στη μακρά διαδικασία προετοιμασίας της εταιρείας, που ήδη από καιρό βρίσκεται στον σχετικό κατάλογο.Το ρουμανικό Δημόσιο κατέχει το 20,6% της OMV Petrom, η οποία αποβλέπει στο να αντλήσει 600 εκατ. ευρώ από πωλήσεις μεριδίων ως τα τέλη Απριλίου 2011.