Στα 67-70 ευρώ το λίτρο κυμάνθηκε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε Aθήνα και Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα της διάθεσής του. Λίγο ψηλότερα κινήθηκαν η τιμές στην υπόλοιπη Ελλάδα, στα 73-74 λεπτά το λίτρο, ενώ στην Kρήτη και στην Κέρκυρα, οι τιμές ήταν ακόμη υψηλότερες (στα 73-76 λεπτά και 77 λεπτά το λίτρο αντίστοιχα). Οι εφετινές τιμές θεωρούνται υψηλότερες κατά 27 με 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 2009, πράγμα που οδήγησε τους καταναλωτές να μην προβούν σε αθρόες παραγγελίες, ενώ και όσες έγιναν, να χαρακτηρίζονται από μικρές ποσότητες
Στα 67-70 ευρώ το λίτρο κυμάνθηκε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε Aθήνα και Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα της διάθεσής του. Λίγο ψηλότερα κινήθηκαν η τιμές στην υπόλοιπη Ελλάδα, στα 73-74 λεπτά το λίτρο, ενώ στην Kρήτη και στην Κέρκυρα, οι τιμές ήταν ακόμη υψηλότερες (στα 73-76 λεπτά και 77 λεπτά το λίτρο αντίστοιχα). Οι εφετινές τιμές θεωρούνται υψηλότερες κατά 27 με 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 2009, πράγμα που οδήγησε τους καταναλωτές να μην προβούν σε αθρόες παραγγελίες, ενώ και όσες έγιναν, να χαρακτηρίζονται από μικρές ποσότητες.

Εξάλλου, όπως τονίζει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Xανίων κ. Bαγγέλης Kώτσος, μόνο το 30% των πρατηρίων της Kρήτης εφοδιάστηκε με πετρέλαιο θέρμανσης την Παρασκευή, λόγω των υψηλών ακόμη θερμοκρασιών και τιμών. Επίσης, υπογράμμισε ότι, μετά τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας, σημαντικά οι κεφαλαιουχικές ανάγκες των πρατηριούχων. Σύμφωνα με τον κύριο Κώτσο, τον τελευταίο χρόνο λόγω της κρίσης, η συναλλαγή  με τις εταιρείες γίνεται πλέον μόνο με μετρητά ή, έστω, με ελάχιστες ημέρες πίστωσης.

Οι προσδοκίες των εταιρειών για τα έσοδα πάντως από το πετρέλαιο θέρμανσης για την τρέχουσα σεζόν περιορίζονται σημαντικά λόγω της οικονομικής στενότητας και των νοικοκυριών. Υπολογίζεται ότι, ενώ το 2009 για ποσότητα 1.000 λίτρων ο καταναλωτής πλήρωνε από 520-550 ευρώ, το 2010 670-700 ευρώ. Ο κίνδυνος μειωμένης ζήτησης ωθεί τις εταιρείες στην αναζήτηση προωθητικών προγραμμάτων και τους βενζινοπώλες σε ευκολίες πληρωμής. Χαρακτηριστικό είναι ότι η EΛINOIΛ που ανακοίνωσε την Παρασκευή δυνατότητα πληρωμής πετρελαίου θέρμανσης με πιστωτική κάρτα σε έξι άτοκες δόσεις, ενώ αντίστοιχη προσφορά σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει και η EKO.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η BP επεκτείνει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που έχει για τη βενζίνη και στο πετρέλαιο θέρμανσης, για χρήση της κάρτας Alpha Bonus με πληρωμή 4 άτοκων δόσεων και αποφυγή του ΦΠA 23%.