Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτέςγια το νέο έργο πουανέλαβε η Μέτκα στη Συρία, εκτιμώντας ότι έτσι αναδεικνύεται σεισχυρό περιφερειακό παίκτη και επισημαίνοντας το σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπό της.

Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτέςγια το νέο έργο που ανέλαβε η Μέτκα στη Συρία, εκτιμώντας ότι έτσι αναδεικνύεται σε ισχυρό περιφερειακό παίκτη και επισημαίνοντας το σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπό της.

Για ένα ακόμη μεγάλο έργο της Μέτκα στη Συρία κάνει λόγο η Marfin Analysis, τονίζοντας ότι επιβεβαιώνεται πως η ΜΕΤΚΑ αποτελεί πλέον σημαντικό περιφερειακό παίκτη στον κλάδο των εργοστασίων ενέργειας. Η χρηματιστηριακή προαναγγέλλει την εκ μέρους της αύξηση της τιμή-στόχου, καθώς προβλέπει ότι το έργο θα συνεισφέρει στην κερδοφορία της εταιρίας το συνολικό ποσό των 84 εκατ. ευρώ.

Με το νέο έργο το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Μέτκα ανέρχεται στο επίπεδο-ρεκόρ των 2,4 δισ. ευρώ, επισημαίνει η Εθνική χρηματιστηριακή, αναφέροντας ότι το ποσό είναι 4,4 φορές το προβλεπόμενο για το 2010 ύψος των πωλήσεων. Η χρηματιστηριακή ακόμη επισημαίνει ότι πλέον το 90% του χαρτοφυλακίου παραγγελιών της εταιρίας είναι εκτός των ελληνικών συνόρων.

Εκτίμηση της Euroxx είναι ότι η ΜΕΤΚΑ καθιερώνεται ως κεντρικός παίκτης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ για "αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη" κάνει λόγο η Proton Bank. Εκτίμηση της Eurobank Securities είναι ότι, αν και η χθεσινή αυξημένη κίνησης στις μετοχές της εταιρίας είναι δικαιολογημένη, δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη της Μέτκα, καθώς δεν αναμένει το έργο να ξεκινήσει εντός του 2011.