Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσωφ ξεκαθάρισε ότι είναι ουσιαστικά απίθανο να κατασκευαστεί ο αγωγός πετρελαίου Burgas-Αλεξανδρούπολη, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο Novinite, τη στιγμή που Ρωσία και Ελλάδα ανέπτυσσαν από κοινού πρωτοβουλία για αναθέρμανση του project. Είχε προηγηθεί, εχθές, η ανακοίνωση του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας Σμάτκο για τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας από Ρωσία και Ελλάδα για την διαμόρφωση κοινής θέσης για το ζήτημα του αγωγού, καθώς και κοινές δηλώσεις στη Μόσχα του κ. Σμάτκο και της Ελληνίδας υπουργού Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη για τον πετρελαιαγωγό
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσωφ ξεκαθάρισε ότι είναι ουσιαστικά απίθανο να κατασκευαστεί ο αγωγός πετρελαίου Burgas-Αλεξανδρούπολη, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο Novinite, τη στιγμή που Ρωσία και Ελλάδα ανέπτυσσαν από κοινού πρωτοβουλία για αναθέρμανση του project.

Είχε προηγηθεί, εχθές, η ανακοίνωση του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας Σμάτκο για τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας από Ρωσία και Ελλάδα για την διαμόρφωση κοινής θέσης για το ζήτημα του αγωγού, καθώς και κοινές δηλώσεις στη Μόσχα του κ. Σμάτκο και της Ελληνίδας υπουργού Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη για τον πετρελαιαγωγό.

Από πλευράς του, ο Μπορίσωφ σχολίασε ότι οι τρεις χώρες που συμμετέχουν στο project πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ πρόσθεσε ότι η μελέτη αποκλείεται να είναι θετική.

«Αποκλείεται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αγωγού Burgas-Αλεξανδρούπολη να είναι θετική. Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής πετρελαίου στον μικροσκοπικό κόλπο του Burgas. Επιπλέον, ο αγωγός προβλέπεται να διελθει από προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000. Πώς μπορούμε να κόψουμε το δάσος για να ανοίξουμε δρόμο για τον αγωγό;», διερωτήθη ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.