Την πρόθεσή του να δημιουργήσει στη Βρετανία εργοστάσιο ανεμογεννητριών για υπεράκτια αιολικά πάρκα και ερευνητικό κέντρο ανακοίνωσε ο ισπανικός όμιλος Gamesa. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανία έχει θέσει στόχο να αποκτήσει εγκατεστημένη ισχύ έως και 32 γιγαβάτ από υπεράκτια αιολικά πάρκα, ενώ η Gamesa, με σημαντική παρουσία και στη χώρα μας, μέσω της GAMESA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΣ AΕ, θα επενδύσει 150 εκατ. ευρώ, μέχρι το 2014
Την πρόθεσή του να δημιουργήσει στη Βρετανία εργοστάσιο ανεμογεννητριών για υπεράκτια αιολικά πάρκα και ερευνητικό κέντρο ανακοίνωσε ο ισπανικός όμιλος Gamesa. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανία έχει θέσει στόχο να αποκτήσει εγκατεστημένη ισχύ έως και 32 γιγαβάτ από υπεράκτια αιολικά πάρκα, ενώ η Gamesa, με σημαντική παρουσία και στη χώρα μας, μέσω της GAMESA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΣ AΕ,  θα επενδύσει 150 εκατ. ευρώ, μέχρι το 2014.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα απασχολήσουν περισσότερους από 1000 εργαζόμενους, ενώ θα δημιουργηθούν άλλες 800 θέσεις εργασίας στους τοπικούς προμηθευτές. Ο νέος τύπος των υπεράκτιων ανεμογεννητριών ισχύος 5 μεγαβάτ θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά το 2013 ενώ τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει το μοντέλο των 6-7 μεγαβάτ.