Στα 3,5 δισ. δολάρια ανήλθαν τα κέρδη της Royal Dutch Shell το τρίτο τρίμηνο του 2010 από 3 δισ. δολάρια που ήταν πριν από ένα χρόνο. Σε προσαρμοσμένη βάση, διαμορφώθηκαν στα 4,9 δισ. δολάρια από 2,6 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Η παραγωγή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 5% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας στα 3 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα

Στα 3,5 δισ. δολάρια ανήλθαν τα κέρδη της Royal Dutch Shell το τρίτο τρίμηνο του 2010 από 3 δισ. δολάρια που ήταν πριν από ένα χρόνο. Σε προσαρμοσμένη βάση, διαμορφώθηκαν στα 4,9 δισ. δολάρια από 2,6 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Η παραγωγή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 5% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας στα 3 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Το ίδιο διάστημα, οι πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου ( LNG) σημείωσαν άνοδο 22%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Πίτερ Βόζερ, περιέγραψε τα αποτελέσματα ως μια σημαντική ανάκαμψη η οποία οφείλεται στη βελτίωση των συνθηκών στη βιομηχανία. «Τα αποτελέσματά μας ανέκαμψαν σημαντικά από τα περυσινά επίπεδα, χάρη στη βελτίωση των συνθηκών στη βιομηχανία και στη στρατηγική της Shell», δήλωσε.

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία – η δεύτερη μεγαλύτερη ανεξάρτητη παραγωγός ενέργειας μετά την Exxon – ανακοίνωσε πως θα καταβάλει μερίσματα ύψους 2,6 δισ. δολαρίων στους μετόχους της για το τρίτο τρίμηνο.