Η ΜΑΡΑΚ ανέλαβε στο Σουλτανάτο του ΟΜΑΝ τη σχεδίαση και ανάπτυξη σημαντικού έργου υψηλής τεχνολογίας που στοχεύει στην ασύρματη διασύνδεση πέντε χιλιάδων σημείων εξόρυξης πετρελαίου του κρατικού πετρελαϊκού οργανισμού Petroleum Development Oman (PDO) ως μέλος διεθνούς ενώσεως εταιριών.
Η ΜΑΡΑΚ ανέλαβε στο Σουλτανάτο του Ομάν τη σχεδίαση και ανάπτυξη σημαντικού έργου υψηλής τεχνολογίας που στοχεύει στην ασύρματη διασύνδεση πέντε χιλιάδων σημείων εξόρυξης πετρελαίου του κρατικού πετρελαϊκού οργανισμού Petroleum Development Oman (PDO) ως μέλος διεθνούς ενώσεως εταιριών.

Το τμήμα του έργου που αναλογεί στη ΜΑΡΑΚ ανέρχεται στο ποσό των 8.000.000 δολαρίων.

Τα άλλα δύο μέρη της κοινοπραξίας που θα καλύψουν το σύνολο του έργου αξίας 30.000.000 δολαρίων είναι η Καναδική Redline Communications και η τοπική εταιρία Oman Fiber Optics Co S.A.O.G (OFO). Πρέπει να σημειωθεί ότι στη διαγωνιστική διαδικασία πήραν μέρος πολλοί γνωστοί διεθνείς οίκοι που δραστηριοποιούνται σε ανάλογα έργα.

Το ασύρματο αυτό δίκτυο θα παρέχει υψηλής χωρητικότητας υπηρεσίες σε όλα τα σημεία παρουσίας του PDO στο πετρελαϊκό πεδίο σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια του Σουλτανάτου του Ομάν και ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας ασφαλείς επικοινωνίες που θα επιτρέψουν καλύτερη διαχείριση της παραγωγής πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, θα παρέχει απομακρυσμένη επίβλεψη και έλεγχο καθώς και μεταφορά δεδομένων τηλεμέτρησης, τηλεφωνία, μετάδοση δεδομένων και εικόνων και επιπλέον θα έχει τη δυνατότητα σύνδεσης WiFi intranet στο προσωπικό του οργανισμού σε επιλεγμένες περιοχές του πετρελαϊκού πεδίου.
Η υποδομή που θα χρησιμοποιηθεί χαρακτηρίζεται από την αποδοτικότητα στη χρήση του διαθέσιμου φάσματος συχνοτήτων, την ευελιξία με την κατάλληλη διαχείριση του φορτίου για σημαντικές εφαρμογές όπως είναι η τηλεμετρία και η επεκτασιμότητα που θα επιτρέπει να ικανοποιηθούν μελλοντικές ανάγκες του PDO για μεγαλύτερο όγκο δεδομένων.

Η ΜΑΡΑΚ, με την πολυετή εμπειρία που διαθέτει σε παρόμοια έργα, ανέλαβε τον κρισιμότερο ρόλο, αυτόν δηλαδή του System Integrator αφού έχει την ευθύνη για τη σχεδίαση, ανάπτυξη, ολοκλήρωση και παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης τόσο για το δίκτυο όσο και για το επιχειρησιακό κέντρο (NOC) και την κεντρική υποδομή του δικτύου.

Ταυτόχρονα η ΜΑΡΑΚ θα προμηθεύσει ασυρματικό υλικό WiFi της σειράς MRC, που παράγεται στο εργοστάσιό της στην Αλεξανδρούπολη και το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά ώστε να ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία στις αντίξοες συνθήκες της περιοχής (πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη σχετική υγρασία).

Η OFO ανέλαβε την προμήθεια των συστημάτων τροφοδοσίας και κατασκευαστικές εργασίες σε θέματα πυλώνων, γειώσεων, καλωδιώσεων κλπ., όπως επίσης και την εγκατάσταση όλου του εξοπλισμού. Η Redline τέλος, θα προμηθεύσει ευρυζωνικό ασυρματικό υλικό από τη σειρά προϊόντων της.