Θετικές είναι οι ενδείξεις για την ύπαρξη πετρελαίου και σε δεύτερο κοίτασμα της Vegas Οil & Gas, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, στην Αίγυπτο. Πρόκειται για το κοίτασμα του Αlam Εl Shawish στη δυτική έρημο στην Αίγυπτο, το οποίο εθεωρείτο εξαρχής από τα πλέον ελπιδοφόρα στην έρευνα υδρογονανθράκων της Αιγύπτου και φαίνεται ότι διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου
Θετικές είναι οι ενδείξεις για την ύπαρξη πετρελαίου και σε δεύτερο κοίτασμα της Vegas Οil & Gas, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, στην Αίγυπτο. Πρόκειται για το κοίτασμα του Αlam Εl Shawish στη δυτική έρημο στην Αίγυπτο, το οποίο εθεωρείτο εξαρχής από τα πλέον ελπιδοφόρα στην έρευνα υδρογονανθράκων της Αιγύπτου και φαίνεται ότι διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Μετά από συμφωνία που έγινε στις αρχές του χρόνου, συμμετέχουν σε αυτό και η Shell Εgypt ως διαχειριστής του κοιτάσματος με ποσοστό 40%, και η γαλλική Gaz De France- Suez το 25%, ενώ η Vegas κατέχει το 35%. Η Vegas είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση του εν λόγω κοιτάσματος από την αιγυπτιακή κυβέρνηση το 2007 και ο συνεταιρισμός με δύο μεγάλα ονόματα, Shell και Gaz de France, προδιέθετε για τα θετικά αποτελέσματα.

Ας σημειωθεί ότι στην Αίγυπτο η Vegas έχει δικαιώματα και είναι διαχειρίστρια σε τρεις παραχωρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα αυτή. Ήδη αποδίδει το κοίτασμα Νorth West Gemsa στην ανατολική έρημο και η παραγωγή που έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο έχει ξεπεράσει τα 3,5 εκατομμύρια βαρέλια. Η Vegas Ο&G, η οποία ιδρύθηκε το 2003, είναι διαχειριστής και κάτοχος του 50%, ενώ μέτοχοι είναι οι Circle Οil με 40% και Sea Dragon με 10%.