Το ερχόμενο Σάββατο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η υπογραφή της συμφωνίας για τη σύσταση της ρωσο-βουλγαρικής εταιρίας, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και τη λειτουργία του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream», το οποίο θα περνάει από το βουλγαρικό έδαφος. Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί παρουσία των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας και της Ρωσίας, Μπόικο Μπορίσοφ και Βλαντιμίρ Πούτιν, αντίστοιχα
Το ερχόμενο Σάββατο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η υπογραφή της συμφωνίας για τη σύσταση της ρωσο-βουλγαρικής εταιρίας, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και τη λειτουργία του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream», το οποίο θα περνάει από το βουλγαρικό έδαφος. Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί παρουσία των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας και της Ρωσίας, Μπόικο Μπορίσοφ και Βλαντιμίρ Πούτιν, αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση για την υπογραφή της συμφωνίας έγινε μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Βουλγαρίας, από τον υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ.

Ο κ. Τράικοφ τόνισε ότι, η Βουλγαρία έχει ήδη εγκρίνει τα κριτήρια για τη μελέτη βιωσιμότητας για την κατασκευή του τμήματος του αγωγού στο βουλγαρικό έδαφος και πρόσθεσε ότι «τώρα συστήνουμε την κοινοπραξία, η οποία θα λάβει την τελική επενδυτική απόφαση».

Νωρίτερα, η υπηρεσία ενημέρωσης της βουλγαρικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι δόθηκε το «πράσινο φως» για την υπογραφή της συμφωνίας, η οποία είναι ένα ακόμα βήμα στη διαδικασία υλοποίησης του έργου στο βουλγαρικό έδαφος.

Μέτοχοι της κοινοπραξίας των δύο χωρών θα είναι η ρωσική ενεργειακή εταιρία Gazprom και η βουλγαρική ενεργειακή εταιρία Bulgarian Energy Holding (BEH), με μερίδιο 50% η καθεμία.